Tuesday, July 02, 2013

Silly Season

Silly Season är i full gång och om det är någon gång på året som det gäller att ta till källkritiskt tänkande inom fotbollsvärlden så är det de här månaderna. Det kommer nya rykten dagligen och spelare sitter, enligt olika källor, på plan på väg till medicinska undersökningar och kontraktskrivande överallt. Vi har redan lyckats knyta till oss fyra spelare, förhoppningsvis kommer det in ett par till nya namn innan säsongen drar igång. De vi värvat hittills är Kolo Toure, Iago Aspas, Luis Alberto och Simon Mignolet, jag tänkte dela med mig lite om vad jag tänker kring dessa fyra nykomlingar.

Kolo Toure: Det här är en spelare som jag haft lite svårt för, han lämnade Arsenal för att tjäna mer pengar i Man City och har således spelat i två av våra stora rivalklubbar. Trots hans bakgrund kändes det som ett kap när vi plockade in honom på Free Transfer. Kung Carra lämnar ett stort tomrum efter sig i försvaret och tanken med Toure är antagligen att hans rutin ska fylla upp lite av det tomrummet. När han kommer in får vi en spelare som vet precis vad som krävs för att spela i PL, han kan tempot och han kommer inte att chockas av fysiken. Jag minns väl när vi värvade Pellegrino på ett ungefär likadant sätt under Benitez tid, även han hade massvis av rutin, men lyckades aldrig anpassa sig till ligan och blev en misslyckad värvning. I Kolo Toure vet vi precis vad vi får och till den rollen han värvas är det mycket viktigt. Rodgers vill säkerligen plocka in en yngre, mer långsiktig lösning till mittlåset också, men bredden i backlinjen känns säkrad med Toures intåg.

Iago Aspas: Jag hade aldrig hört talas om den här spelare innan vi ryktena om vårt intresse för honom började florera i media. Efter att ha hört mig för med bekanta som sett mer av La Liga och också av Aspas spel står det klart att han gjorde en mycket bra säsong i nedflyttningshotade Celta Vigo. En drös med mål och även ett godkänt antal assist tar han med sig till Anfield, men det känns som en chansning att plocka in honom. Vi behöver fler kreativa spelare i offensiven, men det vi främst behöver är spets och jag måste erkänna att jag är lite tveksam till om Aspas är den spelare som ska komma in och göra oss ett snäpp bättre. Vi har Suarez(än så länge), Sturridge, Coutinho, Downing, Henderson, Sterling, Borini och även Shelvey som möjliga spelare i de offensiva positionerna och om någon ska komma in och konkurrera där ska det vara en klasspelare. Jag hoppas innerligt att Aspas är en spelare som kommer in och står för avgörande insatser, att han blir mer Luis Garcia än Ussama Assaidi, men jag är långt ifrån säker på att så blir fallet.

Luis Alberto: Ännu en spelare som gått mig obemärkt förbi i fotbollsvärlden, vilket kanske inte är så konstigt eftersom han senaste säsongen höll till i Barcelona B. Att vi värvar spelare som spenderat sin senaste säsong i ett B-lag är ju inte direkt något man hoppar i taket över och precis som med Aspas känns det här som en chansning. Rodgers vet förhoppningsvis vad han gör när han lägger ganska stora pengar på två spelare som är relativt oprövade. Utvecklas de till betydande spelare har vi gjort fynd, men det kan samtidigt bli pengar som vi kastar i sjön och dessutom ser till att våra yngre spelare får mindre speltid. Jag är inte negativ till Aspas och Alberto, men jag kommer inte heller att vara förvånad om jag efter säsongen ser dem som onödiga värvningar.

Simon Mignolet: Det heter att Mignolet värvats för att konkurrera med Reina, men min tolkning av det hela är att Reina är på väg bort, om inte redan i sommar så i alla fall nästa sommar. Mignolet är en mycket bra målvakt, han kanske inte har Reinas fötter, men när det kommer till att stoppa skott håller han allra högsta PL-nivå. Jag gillar Reina, han verkar vara en sympatisk person, men han har varit instabil i ett par säsonger nu och även om han spottade upp sig efter jul i år känns det inte oväntat att det kommer in en ny målvakt för förstapositionen. Vi ska, antagligen, spela in ett nytt mittbackspar den här säsongen och då känns det också logiskt att göra en förändring på målvaktsposten. Jag är nöjd med värvningen av Mignolet, den kommer antingen betyda att Reina rycker upp sig och presterar igen, eller så blir det så att vår nye belgare visar sig vara en bättre målvakt och tar över platsen. Hur det än blir är det en seger för oss.

Dagens låt: The Verve - Sonnet

0 Comments:

Post a Comment

<< Home