Saturday, May 25, 2013

Spelarbetyg, anfallet:

Då var det dags för den sista delen i säsongsutvärderingen och det som är kvar att bedöma är årets anfallsuppsättning. Betygen är fortfarande i skalan 1-6, där en etta är Ngog-klass och en sexa är Fowler-klass. Då kör vi:

Luis Suarez: Det är ingen tvekan om att Suarez är årets spelare i vår klubb, men det är med blandade känslor som jag ser på vår stjärna när säsongen är över. Suarez har gjort mängder av viktiga mål, han har på egen hand plockat poäng åt oss i matcher där vi annars antagligen kammat noll. Han har dragit ner på filmandet och visar en bättre attityd på planen än han gjort tidigare, men så har vi det där bettet. Agerandet mot Chelsea är oförsvarbart, främst för att han drar på sig en lång och onödig avstängning. Själva aktionen har fått för stora proportioner och det är för att det är just Suarez som är inblandad, i mina ögon är inte ett bett värre än, säg, en ful tvåfotstackling eller ett avsiktligt slag, som t.ex Zlatan delar ut ibland. Fotbollsmässigt står Suarez i en klass för sig själv den här säsongen, han har varit ligans bästa spelare, och betyget hade varit det högsta om det inte vore för den dumma aktionen mot Ivanovic.
Betyg: 5

Daniel Sturridge: Han kom till laget från Chelsea i januari och visst hoppades jag att han skulle kunna avlasta Suarez en aning och även ge honom en lekkamrat i anfallet, men den unge britten överträffade mina förväntningar och passerade tio ligamål snabbare än jag någonsin kunnat tänka mig. Det är en nackdel med Sturridge att han, milt uttryckt, är egoistisk i straffområdet, men samtidigt är det skönt att ha en spelare som inte tar några omvägar till målet. Tekniken är bra, skottet bättre och han har en snabbhet som lovar gott, i mina ögon är det otroligt konstigt att Chelsea släppte honom till oss, speciellt med tanke på att deras egen anfallsuppsättning inte direkt imponerat, men det är bara att tacka och ta emot. Jag vill inte hylla honom för mycket än, det har trots allt bara gått en halv säsong, men fortsätter han så här är han en given landslagsman och en viktig spelare för oss i år framöver.
Betyg: 5

Fabio Borini: Han har inte haft en lätt säsong vår unge italienare. Prislappen som sattes på honom vid värvningen var hög och han hade press på sig att leverera redan från början, efter en knackig inledning drog han på sig en skada och fick aldrig chansen att verkligen etablera sig i laget. När han kom tillbaka i slutet av säsongen fick han i alla fall göra sitt första ligamål, i krossen av Newcastle för några veckor sedan. Jag är tveksam till Borini, han har många bra egenskaper, men hittills har han känts otroligt trubbig framför mål och jag saknar riktiga spetsegenskaper. Borini är, som sagt, fortfarande ung och kan fortfarande visa sig vara en bra värvning, men jag tror han kommer få svårt att ta en ordinarie plats nästa säsong och med tanke på vad vi betalade för honom är det inte tillräckligt.
Betyg: 2

Phillipe Coutinho: Jag ska försöka hålla igen med överorden, för även här har vi en spelare som är ganska ny både i laget och i ligan, men satan vilken inledning Coutinho har stått för. Fantastiska assist, ett par fina mål och dessutom en arbetskapacitet om imponerar. Bitvis känns det verkligen som om vår brasse kan bli precis hur bra som helst, men jag vill se honom en novemberkväll borta mot Stoke eller i en mittfältskamp med spelare som Cattermole, eller annan valfri slugger, innan jag fullt ut klassar honom som en succé. Det råder dock ingen tvekan om att han har det mesta som krävs för att lyfta vårt lag, det ska bli otroligt spännande att se hur Rodgers formerar anfallet nästa säsong, hittar han rätt plats för våra spelare där framme kan det bli väldigt roligt. Coutinho kanske inte kan klassas som en ren anfallare, men han kommer betyda väldigt mycket för vår offensiv nästa säsong och det ska bli väldigt spännande.
Betyg: 5

0 Comments:

Post a Comment

<< Home