Thursday, March 04, 2010

Världens bästa låtar, plats 18

18. Magnus Carlson - Genom natten
Det är inte rätt låt som visas i klippet, eftersom den inte fanns lade jag in annan låt från skivan, för att visa på stämningen i skivan låten är hämtad från. Magnus Carlson är min husgud, han är utan tvekan den artist som betytt mest för mig genom åren och att en låt från hans första soloskiva skulle få plats på listan var såklart en självklarhet. Det här är den första låten på Allt är bara du, du, du och det är en låt som växer för varje gång man hör den. Inledningen är mäktig, man får sedan följa med Magnus på en bilresa genom natten. I refrängen får Magnus verkligen utnyttja sin suveräna röst, men även om refrängen är väldigt bra i den här låten är det drivet i verserna som gör att den sticker ut i jämförelse med de andra låtarna på skivan. Verserna är uppbyggda på ett mäktigt sätt, det känns lite som om låten tar ny fart efter varje refräng och på något sätt lyckas de få fram känslan av en desperat bilfärd, det saktar aldrig ner utan bara fortsätter. Texten är, som vanligt när det gäller Magnus, mycket välskriven och med den här skivan bevisade han att han kunde skriva bra på både svenska och engelska.
Jag hade lyckan att få se Magnus live under turnén med den här skivan, det var på Umeå Open och det var väldigt bra.

1 Comments:

Anonymous Eva said...

Dök på din blogg av en slump. Trevlig läsning! Är oxå väldigt musikintresserad och ett stort Weeping Willows/Magnus Carlsom fan! De har betytt oerhört mycket även för mig genom åren.

"Genom natten" är en av min favvo Magnus-låtar någonsin, han sjunger helt fantastiskt här! Låten blir bara bättre och bättre med åren och tycker nog att Magnus är bäst när han sjunger på modersmålet.

Därför blev man ju superglad av Petters nya singel "Gör min dag" feat Magnus. Underbar låt, underbar sånginsats och underbar video!

Ha det bra!

9:00 AM  

Post a Comment

<< Home