Wednesday, February 24, 2010

Världens bästa låtar, plats 30-26

30. Babyshambles - Fuck forever
Pete Doherty är, som jag tidigare skrivit, en otroligt skicklig låtskrivare. Det här var den första låten jag hörde honom sjunga och jag blev genast intresserad av att höra mer. Han har en riktigt bra röst och han sjunger med en enorm inlevelse. Den här refrängen är oerhört medryckande och verserna har ett skönt driv.
När vi såg bandet live i somras var det inte svårt att se vem som var stjärnan, de andra var statister på scenen när Pete vaknade och när de körde den här låten var det en av de bättre liveupplevelserna under hela fjolåret. Jag hoppas Doherty fortsätter att skapa musik och hans senaste soloalbum är ett bevis på att han är i toppform.
29. Loney, Dear - I love you in with the arms
Jag minns väl när jag hörde den här låten första gången, det var hemma hos mor och far när jag satt och klickade igenom låtar på youtube. Redan inledningen väckte mitt intresse, med den starka rösten kompad av en snygg gitarrslinga, sedan fortsatte det och blev bara bättre och bättre. Avslutningen, när sångaren tar i och sjunger för full kraft är fruktansvärt snyggt gjord, blåskompet och den körande tjejrösten gör det hela ännu bättre. Det här är en makalöst bra låt av ett band som jag inte fattar att jag lyckades missa i flera år, innan jag hörde den här låten.
28. Arctic Monkeys - 505
En av de snyggaste övergångarna mellan lugnt och lite snabbare som jag hört. Jag upptäckte Arctic Monkeys våren 2007 och har lyssnat väldigt mycket på dem sedan dess, tyvärr har jag ännu inte fått chansen att se bandet live, men jag är övertygad om att det skulle vara en mycket häftig upplevelse. Det finns många låtar med bandet som hade kunnat ta plats på den här listan, men valet föll till slut på den här och en bidragande orsak till det är givetvis övergången, som jag nämnde tidigare, men hela låten har ett väldigt bra upplägg och fastnade hos mig vid första lyssningen.
27. Okkervil River - So Come Back, I Am Waiting
Något så pass ovanligt som en poplåt på över åtta minuter, men den innehåller samtidigt fler dimensioner än ett helt album vanligtvis brukar göra. Okkervil River har växt fram till ett av mina favoritband och den här låten är tagen från den första skivan jag hörde med dem, Black sheep boy. Jag älskar sångarens röst, hur det hela tiden låter som om det ska skära sig för honom. Den bästa delen i den här låten är när man växlar från det allra mest långsamma till det lite snabbare, men det finns många partier i den här låten som man inte kan annat än älska. Briljant.
26. Buzzcocks - Ever fallen in love
Fruktansvärt bra låt, sångarens röst, dialekt och attityd gör att man inte kan låta bli att lyssna. En ganska enkel låt, men det behöver inte alltid vara något negativt. Låten känns som en tre minuter lång refräng och det är ös från start till mål. Det är trallvänligt, medryckande och det är sanslöst bra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home