Friday, February 19, 2010

Världens bästa låtar, plats 35-31

35. Flaming Lips - Do you realise
Första gången jag hörde den här låten var i en version av Freddie Wadling, jag gillade den då, men jag kollade inte upp den efter konserten. Jag blev senare tipsad om det här bandet och efter att ha fått höra låten även i deras version insåg jag hur otroligt bra den är. Yoshimi battles the pink robots är en mycket bra skiva, som innehåller en drös med högkvalitativa låtar, det här är den allra bästa. Texten är välskriven, sången är mjuk på ett sätt som ger låten en extra känsla. Avslutningen, när sångaren går upp lite i sin sång och tar i lite extra, är fruktansvärt snygg. Flaming Lips är ett band man inte kan låta bli att uppskatta.
34. Christian Kjellvander - Homeward rolling soldier
Det är svårt att få in Kjellvander på listan, han har gjort alldeles för många låtar som jag gillar och om det bara var själva artisten som skulle rankas hade han hamnat en bra bit högre upp. Den röst som Kjellvander besitter är unik och i den här låten får han verkligen visa det. Jag älskar övergången från den lugna inledningen till den lite snabbare fortsättningen och live är det här en magisk låt. Kjellvanders första skiva är en av de skivor som jag lyssnat till mest det senaste decenniet och låtarna blir aldrig tråkiga eller ointressanta, de skivor som följt har även de hållit en hög klass.
33. Shearwater - Rooks
Det var Malin som hjälpte mig att upptäcka det här bandet och det är jag mycket glad för. Jag behövde inte lyssna på många låtar innan jag såg till att köpa precis allt jag kunde hitta med dem. Bandet består av delar från Okkervil River och det gör att man inte behöver tvivla på att de är mästare på att snickra ihop låtar. Blåset, övergången, sången som nästan skär, den här låten har det mesta. Skivan, med samma namn som den här låten, är ett mästerverk och den här låten är höjdpunkten.
32. Bon Iver - Skinny Love
Ledsen pojke med gitarr, men Bon Iver har något speciellt. Den här låten har ett gitarrspel som är otroligt snyggt och sången är extremt bra, refrängen innehåller ton av känsla. Jag hoppas få chansen att se Bon Iver live någon gång i framtiden, jag är övertygad om att det skulle vara mycket häftigt. Skivan den här låten är hämtad från ska tydligen ha spelats in i en stuga i skogen, utan sällskap, ett intressant sätt att spela in en skiva på och det verkar onekligen ha fungerat makalöst bra. Det ska bli roligt att se hur Bon Iver lyckas följa upp det här.
31. The Verve - The drugs don´t work
Jag var nog i femtonårsåldern när den här låten kom ut, det var under en period då jag mest lyssnade på punk. Den här låten hade dock något som fick mig att bli intresserad. Ashcroft har en underbar röst och den här låten är ett bevis på det. Musiken är otroligt snygg rakt igenom hela låten och det symfoniska arrangemanget passar perfekt. The Verve var mitt första brittiska popband och det var onekligen en bra början.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home