Saturday, June 06, 2009

Avslutningsdag

Det blev ingen uppdatering igår, anledningen till det var en hektisk med skolavslutning på schemat. Under förmiddagen var jag med min klass i Boulognern här i stan, det var en blåsig stund. Vi kom dit strax innan klockan nio, tio minuter senare hade fotbollen vi tagit med oss tagit plats ute i Gavleån och med hjälp av den starka vinden blev den kvar där ute, det var omöjligt att få tag på den. Därefter följde en timme med något som jag ogillar, nämligen minigolf. Nu gick det ganska bra den här gången, om jag inte minns fel hade jag 48 slag och för att vara på en 18 hålsbana är det ett resultat som jag är nöjd med. Som vanligt är det de där banorna där man ska slå lagomt hårt som sabbar det för mig, så länge man ska slå rakt är det ganska lugnt, men så fort det är precision i hårdhet som gäller är jag illa ute. Jag klarade alla hål den här gången i alla fall och det händer inte ofta när jag spelar minigolf.
När vi spelat färdigt åt vi vår lunch, vi blev inte ensamma med att äta den. Några av mina elever tyckte att det var en bra idé att kasta en bit bröd till fiskmåsarna, det var det inte. Det var säkrast att gå runt och äta, stod man stilla för länge fick man genast sällskap av hungriga fåglar. Flera av mina elever ställde sig under paraplyer och åt, för att inte bli prickade av måsarnas avföring.
Vi var där till tolv, sedan fick barnen åka hem och göra sig i ordning för skolavslutningen, som gick av stapeln vid halv fem på eftermiddagen. Det var en trevlig tillställning som avslutades med tårta i klassrummet, jordgubbstårta är aldrig fel och speciellt inte när man hetsätit sin lunch med filmscener från Hitchcocks Fåglarna runt omkring sig. När eleverna gått hem hade vi avslutningsfest med personalen, även det var trevligt.
Nu har mina elever sommarlov, om en vecka är det min tur att gå på ledighet, det ska inte bli helt fel.

Dagens låt: Damien Rice - Blower´s daughter
I can´t take my eyes of you

0 Comments:

Post a Comment

<< Home