Sunday, May 24, 2009

Lördagshändelser

Igår hade vi verkligen en fullspäckad dag, både dop och spelningar. Dopet var ute i Hille Kyrka och det var Familjen RajRajs dotter som döptes. Det var en riktigt trevlig tillställning, själva dopet i kyrkan tog kanske en halvtimme, sedan åkte vi vidare mot tårtätande och doppresentöppnande. Vi hade gått ihop ett stort gäng och köpt en sandlåda i form av en sköldpadda och en riktigt cool gungdinosaurie. Jag tror Herr RajRaj blev lite avundsjuk när han insåg att den inte var tillräckligt stor för att han skulle kunna testa den, han var inte ensam om den känslan, den såg riktigt rolig ut. Förhoppningsvis kommer Emma, som barnet fick heta, leka för oss alla.
När dopet var över åkte vi iväg till stallet och matade hästar, sedan åt vi mat innan vi begav oss till Sjömanskyrkan där det vankades spelningar. Det var en tillställning för Global rättvisa och tre olika band/artister som uppträdde. Först var den en kort, akustisk spelning som var helt okej, sedan kom kvällens lågvattenmärke. Det var en grupp från Bollnäs som spelade och när det kommer musik från mina hemtrakter blir mina krav genast högre, tyvärr infriades de inte alls. På scen stod ett band som bestod av alldeles för många medlemmar, den ena mer onödig än den andra och det kändes mer som ett plojuppträdande på en skolavslutning än en konsert. Musiken var väl bitvis ganska okej, men sångaren sjöng inte speciellt bra och alldeles för många i bandet kändes onödiga. Det första jag tänkte på när jag såg bandet var Lost Patrols spelning på Carlslundsrocken för 5-6 år sedan, de var också så många att scenen såg liten ut, men det var ett klart bättre uppträdande. Vi gick ifrån lokalen efter ett par låtar och kom tillbaka lagom till kvällens huvudakt, umebandet Masshysteri. Det var punk på svenska och det var riktigt bra. Bitvis påminde det en del om den musik som lyssnade på när jag var yngre och det gillade jag, dessutom fanns det en spelglädje på scenen som spred sig, de såg ut att ha oerhört roligt och det gjorde att man som publik också hade roligt. Masshysteri var en trevlig bekantskap.

Dagens låt: Morrissey - First of the gang to die, det här har varit extranummer på de senaste showerna och om en månad är det vår tur att få se honom.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home