Friday, May 08, 2009

Packet på Spegeln

Igår såg jag och Malin Perssons Pack här i Gävle och det var verkligen en trevlig upplevelse. Persson blandade gamla klassiker med låtar från den nya skivan och publiken, som hade lite högre medelålder än man är van vid på Spegeln, var med på noterna från första tonen. Musiken bandet spelar blir ännu bättre när den framförs live och det märks att de har roligt på scenen, dragspelaren ville knappt gå av scenen. Per Persson är en väldigt duktig låtsnickrare och de texter han skriver är riktigt bra, inlevelsen på scenen är det inte heller något fel på när han står där med sin snusläpp och sjunger. Hälsingedialekten är mysig och det är svårt att inte gilla en spelning som avslutas med ett klockrent: Häj mä er!
Höjdpunkterna under gårdagens spelning var Tusen dagar härifrån och Hanna, men även nya låtar som Ikväll tar vi över stan och Stenad i Stockholm(eller Stenad i Gävle som den hette igår) höll bra.
De senaste månaderna har varit starka hos Spegeln, med spelningar av Hello Saferide, Freddie Wadling, Miss Li och nu alltså Perssons Pack. Som gävlebo kan man inte annat än vara glad över att den här lokalen finns och de som arrangerar borde få något slags pris av staden, för de har verkligen fått musiklivet att leva upp på ett sätt som inte gick att föreställa sig under de första åren jag bodde i staden. Annika Norlin hade tydligen berättat för Persson att Spegeln är Sveriges bästa konsertlokal och det är bara att hoppas att hon fortsätter att sprida det till sina kollegor.

Dagens låt: Dirty Pretty Things - Tired of England, nu när Barat kommer till P&L kanske man får höra den här låten live i sommar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home