Thursday, March 19, 2009

Watchmen

Jag och Malin såg igår Watchmen, vårt tredje biobesök på kort tid, men film är ju helt klart bäst på bio. Just Watchmen är film som jag verkligen är glad att jag såg på bio, jag tror inte att den skulle göra sig lika bra på vår tv där hemma. Det var en häftig hjältefilm och jag gillade den verkligen. Det var några bitar som jag tyckte var lite onödiga, men i stort var det en bra film. Om man jämför med de andra hjältefilmer som kommit var den här riktigt våldsam, blod sprutade, ben gick av och ansikten förstördes. Våldet var ändå snyggt och de brutala slagsmålssekvenserna var filmens allra största behållning. Jag hade ingen koll på de här hjältarna sedan tidigare, men jag fick snabbt en favorit i Rorschack, en outsider som går sin egen, lite mer våldsamma väg.
Själva storyn var kanske ingen så avancerad, men det fanns en tanke med filmen och det tycker jag är en förutsättning för att en film av den här karaktären ska vara lyckad. En sak som höjde filmen var den högst oväntade filmmusiken, vanligtvis brukar man få dras med tung rockmusik i actionfilmer, men här hade man tänkt till och använde i stället artister som Simon & Garfunkel, Bob Dylan och Leonard Cohen för att sätta stämningen i filmen och det lyckades man bra med.
Watchmen är en bra film, snygg, våldsam och genomtänkt. Den gör sig nog bäst på bio, så se till att se den medan tillfälle ges.

Dagens låt: Madrugada - Hold on to you, äntligen har jag tagit tag i detta band också. Inte helt olikt underbara Tindersticks.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home