Thursday, March 12, 2009

Slumdog Millionaire

Härom veckan när jag och Malin var på bio betalade vi en tia extra och fick på så sätt ett varsitt rabattkort som gav oss halva priset på tre biobesök, igår utnyttjade vi kortet för andra gången när vi såg oscarsvinnaren Slumdog Millionaire. Det var onekligen en annorlunda film, men mycket underhållande. Det hela kretsade kring pojken Jamals liv och dennes deltagande i den indiska versionen av Vem vill bli miljonär. Filmen var både tragisk och feelgood på samma gång, den kändes inte alltid helt realistisk, men man köpte det ändå och det är ett gott betyg. Det regissören Danny Boyle gjort tidigare har hållit en hög nivå, så att det här skulle vara en bra film kom inte direkt som en överraskning.
Jag har visserligen inte sett alla filmerna som var nominerade till oscarsstatyetten för årets film, men jag tycker verkligen inte att Slumdog Millionaires pris var oförtjänt.
Det är många intressanta filmer på ingång nu, nästa vecka kommer Watchmen och sedan är det inte långt kvar till Wolverine. Det blir en hel del hjältar på bio de kommande månaderna alltså och det gillar jag.

Dagens låt: Morrissey - Half a person, en gammal goding, riktigt bra låt det här.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home