Friday, August 08, 2008

Bokstavssortering

Nu är hyllplanen målade med grundfärg på ena sidan, hyllväggen kommer närmare och närmare, det kommer bli riktigt coolt. När den är färdig och uppsatt ska mina skivor sorteras i bokstavsordning, förhoppningsvis även med bokstavsavdelning på sikt. Jag har mött ett problem med denna sortering, nämligen olika artistnamn. Igår fick jag äntligen Conor Oberst första skiva under sitt dopnamn, han har alltså lämnat Bright Eyes. Jag har alltid uppfattat Bright Eyes som Oberst artistnamn, inte som ett band, därför var det en aning oväntat att han skulle byta. Problemet blir nu hur jag ska sortera in skivan i samlingen. Det vore lämpligast att ha alla hans skivor på samma plats, men om jag ska vara trogen min sortering måste jag sätta in den nya skivan på O och inte på B som de gamla skivorna. Samma problem kommer att dyka upp när Jens Lekman ska in i samlingen, Rocky Dennis kan inte placeras in på samma ställe om jag ska vara sorteringen trogen. För att det ska bli bra måste jag nog sätta in skivorna på sin riktiga bokstav och helt enkelt ta att alla Oberst och Lekmans verk hamnar ihop, men lite irriterande är det. Det är å andra sidan ganska bra att Oberst inte hamnar under B, där kommer det nog vara skivor så det räcker, med band som Bonnie Prince Billy, Band of horses, Bright Eyes och Jeff Buckley. På O kommer det inte vara lika trångt.
Oberst skiva kom alltså igår, tillsammans med Bon Ivers debutskiva, ännu en skiva till B. Bon Iver har fått väldigt bra kritik och det förstår man ganska snabbt när man lyssnar på hans musik. Det är långsamt, dystert och riktigt bra(passar alltså bra in i mi skivsamling). Stämningen i skivan är något extra, väldigt avskalat. Skinny love är en väldigt stark låt, men den gör sig ännu bättre när man lyssnar på hela skivan, övergångarna känns naturliga och allt passar så bra ihop. Bon Iver är ett väldigt starkt tillskott i min skivsamling.
På tal om bra musik så kan jag inte låta bli att vara lite bitter över att jag inte är i Göteborg och ser det här bandet i helgen, men man kan inte ha råd och tid till allt.

Dagens låt: Okkervil River - Girl in port
and she's got a smile on her face

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

jag vet hur det är. bara tänk dig hur mycket bekymmer jag hade med thåström, ebba grön, imperiet och peace love & pitbulls när jag skulle ställa skivorna i bokstavsordning.

1:57 PM  

Post a Comment

<< Home