Sunday, July 27, 2008

Värme

Värmen verkar mena allvar nu, flera dagar i rad med riktigt sommarväder. Mina brända axlar börjar kännas lite mer normala nu, så snart kan nog jag återvända till solen också.
Igår besökte jag och Den Gamle Franken Strömvallen för att se Gefle försöka ta poäng av Göteborg, det gick som förväntat, nämligen förlust för Gefle. Vi kostade på oss att köpa sittplats på ena kortsidan, där var det varmt. Vi satt hela matchen med solen gassande rakt på oss. I kiosken bakom läktaren sålde de så mycket loka och läsk att de fick kyla den i glassfrysen för att hinna få den kall. I halvtid tömdes läktaren, folk samlades i stället bakom den för att få skugga en liten stund i väntan på att spelarna skulle komma ut igen. De stackars grabbar som lade sina uppvisningsstraffar i halvtid fick inte riktigt det publikstöd som det brukar vara.
Idag har jag varit på ett annat idrottsevenemang i solsken, nämligen Malins dressyrtävlingsdebut med sin nuvarande häst. Dressyr är en lite klurig sport gren för mig som amatör, i hoppning ser man när något går dåligt, det brukar nämligen ramla ner en bom till marken då, men dressyr verkar vara en hel vetenskap. Här gick det i alla fall att komma undan värmen, vi satt nämligen med stolarna inne i en skogsdunge, när det sedan var dags för Malins ekipage att göra entré drog vi fram våra stolar, så vi såg hela banan. Det var roligt att titta, men jag behöver nog lite utbildning innan jag kan se vilka som vinner utan att titta på resultattavlan. Den här tävlingen bör i alla fall ha en eloge för sitt musikval, på de flesta tävlingar jag varit har man öst på med schlagers i mängder, men här spelade man till och med Walker Brothers. Sådant uppskattar jag.

Dagens låt: The Beatles - To know her is to love her
Just to see her smile
makes my life worthwhile

0 Comments:

Post a Comment

<< Home