Wednesday, July 30, 2008

Terminator Salvation...

Det har blivit en hel del filmskrivande här på sistone och det är ofrånkomligt även idag. Anledningen till det är att jag har sett en trailer för Terminator 4, eller Terminator Salvation. Jag kan inte låta bli att bli irriterad över att de ska göra ännu en film, den här gången är man dessutom utan Arnold och jag tror jag talar för ganska många när jag säger att Arnold ÄR Terminator. Man gör inte en Terminator utan honom, så är det bara. När jag var mindre dyrkade jag de två första filmerna och var därför väldigt besviken när de gjorde en tredje film som blev så dålig, givetvis hoppades jag att det skulle ta slut med den pinsamma rullen, men så blev det inte.
Nu ska man ge ut minst en film till. Som gammalt fan kunde jag inte låta bli att känna lite hopp om att de kanske ska återge värdigheten till filmserien, så jag bestämde mig för att kolla upp gänget som ska göra filmen. Regisserar gör en man vid namn McG, inget namn jag kände igen innan, anledningen till det var att hans mest kända filmer innan det här var Charlies Änglar. Alltså, en man mest känd för två skitfilmer ska få göra filmer i samma serie som James Cameron. Redan där känns det lite oroväckande, men det blir värre. De som skriver storyn är minst lika viktig som regissören, där hittar man namnen John D. Branca och Michael Ferris. I deras register finns kalkoner som Terminator 3 och Catwoman, två av de jobbigaste filmer jag sett. Arnold ska som bekant inte vara med i filmen, men en T-800 ska vara med, så vad gör man? Jo, man tar in en annan muskelbyggande österrikare vid namn Roland Kickinger. Om ni någon gång råkat zappa förbi en baywatchparodiserie som går någon gång sent på natten så känner ni igen honom och till och med i en sådan serie klara han av att misslyckas med sitt skådespeleri.
Claire Danes var smart nog att hoppa av filmen, Bryce Dallas Howard tar därför hennes roll från den tredje filmen. Det mest oväntade är att en riktigt kvalitetskådis som Christian Bale ska spela John Connor, vilket känns både oväntat och konstigt. Helena Bonham Carter är också hon med, hon känns också alldeles för duktig för att vara med i vad som verkar bli en skitfilm.
Inte nog med att det kommer en ny Terminator, innan Batmanfilmen visades en trailer för en ny, animerad StarWars. Kan de inte bara låta oss ha våra gamla favoriter orörda? Terminator sabbades av den tredje filmen och StarWars är inte samma sak sedan Jar-Jar Binks och de andra dök upp. Nu kommer ännu en omgång som kan dra de gamla klassikerna i smutsen. För mig kommer Terminator alltid att vara två filmer och StarWars tre.

Dagens låt: Babyshambles - A rebour
How your love gives me so much more
I am free again, I can see again

0 Comments:

Post a Comment

<< Home