Tuesday, June 24, 2008

Matchdag

Det har varit en avkopplande dag idag, något som passar bra eftersom vi har match ikväll. I förmiddags var jag med Malin ut till stallet och hjälpte till lite. Jag och hästen börjar bli kompisar nu och jag är inte alls lika reserverad i närheten av henne som jag var i början. När man har ett stort djur kring sig är det naturligt att man har stor respekt för det, så var det för mig när jag träffade hästen de första gångerna. Det tog några gånger innan jag vågade hålla henne själv för första gången, men nu har jag börjat inse att det är ett mycket snällt djur att ha att göra med. I början drog jag mig för att gå förbi bakom hästen, men nu vågar jag till och med smörja in hennes ben med smörja. Än så länge har jag inte tagit in henne själv, men snart klarar jag nog av det också.
Ikväll är det alltså match, det blir vår tredje för den här säsongen och det ska, som vanligt, bli intressant att se hur laget vi möter är den här gången. Det är samtidigt lika intressant att se hur domaren man får är. Förra gången hade vi en riktigt bra domare, känner igen honom från innebandyn och även där är han duktig och inger respekt, men den första matchen dömdes av ett riktigt stolpskott. Under de fyrtio minuter som matchen varade rörde han sig i princip bara i halvtid, då han gick av planen och vilade. Annars spenderade han sin tid i mitten av planen, det var inte bara en gång han kom i vägen för mig. Som mittfältare agerade jag på hans del av planen och han stod för några oväntade brytningar, då man är van att domare flyttar på sig när boll eller spelare är på gång. Han är bland de sämre domare jag varit med om, då har jag ändå haft en domare i korpen när jag var yngre som blåste igång matchen och satte sig bredvid och rökte. Det är visserligen inte rätt läge att gnälla på domarna i korpfotboll, det är ingen större kvalitet på spelet heller, men skillnaden är att vi betalar för att spela och de får betalt för att döma.

Dagens låt: Mercury Rev - I only have eyes for you, hittade inte deras version, men Art Garfunkel får duga. Ännu en bra cover i alla fall.
The moon may be high,
But I can't see a thing in the sky.
'Cause I only have eyes for you

0 Comments:

Post a Comment

<< Home