Friday, June 20, 2008

Bye bye John Arne

Först en varning till syster som inte vill läsa fotboll, första delen av inlägget kommer att handla om en Liverpoolspelare som lämnat, men i slutet är det ingen fotboll. Du borde läsa hela ändå, det förtjänar Riise.

En av Liverpools mest trogna spelare har nu lämnat för nya utmaningar, den jag menar är norrmannen John Arne Riise. Det sista Riise gjorde i klubben var det snöpliga självmålet som låg bakom vårt uttåg ur säsongens champions league och det är ofrånkomligt att det blir ett av mina starkaste minnen av honom. Men Riise förtjänar något bättre, han har gjort det bra under sin tid i klubben, även om det framgått tydligt de senaste säsongerna att han inte är tillräckligt bra för den allra högsta nivån, så har han kämpat, slitit och verkligen gjort sitt yttersta för klubben. Det har sällan hörts gnäll från norrmannen, trots perioder utanför startelvan, och det är väldigt sällan han har varit uppskriven på skadelistan. John Arne Riise var en bra värvning och det är bara att hoppas att det kommer gå bra för honom nu när han söker lyckan i Italien, hos Roma. Trots självmålet kommer Riise bli mest ihågkommen för målet mot United under sin debutsäsong, min kompis Dino satt där bakom målet och fick uppleva frisparken live, så jag skulle tro att hans bästa minne av norrmannen är samma som mitt. Det målet är inte den enda gången som Riise visat sin skottstyrka hos oss, kolla här så ser ni bevis på det.
Igår besökte jag och Malin Intakto, två lokala band och ett från Uppsala spelade. Det hela var mycket trevligt och musiken var helt okej. Bäst var Isobel & November, trots att ljudet inte var på topp hela tiden. Det första bandet som spelade hette Mother & sun, de lät mycket intressanta i inledningen, men när de sedan fortsatte att låta exakt likadant under den följande halvtimmen byttes intresset mot ointresse. De hade mått bra av att variera sin musik en aning, då hade det kunnat bli bra. Twiggy Frostbite var det tredje bandet som spelade, det var helt okej, men även där blev det en aning enformigt för att intresset skulle hålla i sig under hela spelningen. En bra tillställning var det i alla fall och det är bara att hoppas att det händer mer sånt här i Gävle framöver, det finns bra lokal musik och de förtjänar att få spela på hemmaplan så ofta som möjligt. Hatten av för Intakto som annordnade.

Dagens låt: The Libertines - Radio America
If call I must do
To take my love my love to you

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ytterst föredömlig inledning, tack för det!

4:04 AM  

Post a Comment

<< Home