Sunday, October 07, 2007

Veckans lista v.40

1. Conor Oberst - Den här veckan har det blivit en hel del Fevers & mirrors för mig. När jag är hos mina föräldrar har jag inte så många skivor, så jag använder mig oftast av youtube för att lyssna på musik, där finns det en hel del klipp på Bright Eyes när man framför sin underbara musik. Fevers & mirrors är min favorit bland hans skivor, den innehåller massvis av bra låtar och högklassiga texter. Bright Eyes skivor borde finnas i varje skivsamling.

2. Jonas Gardell - Gårdagens föreställning på Konserthuset var bra, precis som föreställningar med Jonas Gardell alltid brukar vara. Han är en väldigt skicklig komiker som bygger upp sina framträdanden på ett bra sätt, han återkopplar och knyter ihop. Första gången jag såg Gardell live var på Bollnäsfestivalen, sista året innan den lades ner. Då hade jag inga som helst förväntningar, jag hade bara sett Gardell i några tv-program och visste inte så mycket om honom, men båe jag och min kompis som jag var där med tyckte att det var skitbra. Sedan dess har jag sett ett flertal gånger och även om man vet ungefär vad man ska vänta sig så är det alltid bra.

3. Magnus Betnér - Jag och Den Gamle Franken har haft våra biljetter sen i somras, nu är det snart dags. Nästa lördag ska vi till Gävle Teater och se Magnus Betnérs turné "Ingenting är heligt" och jag ser verkligen fram emot det. Den senaste veckan har jag roat mig med att lyssna igenom det som finns med honom på youtube, även om jag sett och hört det mesta tidigare kan man aldrig få för mycket av hans elaka humor. På lördag kommer det att bli en hel del skratt, den saken är säker.

4. Anders Wendin - Till Moneybrothers spelning är det fortfarande några veckor kvar, så jag håller till godo med hans nya skiva så länge. Den är fortfarande väldigt bra, trots att jag haft den i bilen sedan den dagen den släpptes. Det finns inte mycket att skriva om skivan som jag inte redan skrivit här, det är bara att kostatera att Moneybrother är klass.

5. Jerry Seinfeld - Den här veckan har jag inte hunnit se så mycket Seinfeld som jag skulle vilja, det har bara blivit ett par avsnitt. De avsnitt jag sett har varit väldigt bra, det är väldigt jämn nivå på säsong åtta. De tidiga säsongern är inte lika jämna som de senare, de två första säsongerna finns det till och med några avsnitt som är ganska tråkiga, det finns det inte på slutet. I november kommer säsong nio ut på dvd här i Sverige, det är den sista säsongen. Jag har inte sett så många avsnitt från den säsongen, så det kommer bli en höjdare att titta igenom den när den väl kommer ut. Det är imponerande att de lyckades hålla en så pass hög nivå så länge som man gjorde, Seinfeld är klass.

Dagens låt: Bright Eyes - The movement of a hand, ett bevis på Bright Eyes storhet
Soon all the joy that pours from everything makes fountains of your eyes
because you finally understand the movement of a hand waving good-bye

0 Comments:

Post a Comment

<< Home