Thursday, October 04, 2007

Dag i skogen

Idag var det återigen dags för den årliga orienteringsdagen. Vis av fjolårets misstag hade jag i år klätt mig för en dag i skogen, inte som i fjol då jag var klädd för en dag på kontor. Vi hade mer flyt med vädret i år också, förra året regnade det halva dagen, men i år var det uppehåll. Trots att förutsättningarna var bättre i år än i fjol var jag mindre aktiv i år. I fjol gick jag i alla fall en bana med ett gäng ur min nia, men i år skötte jag sekretariatet. Anledningen till jag var lat i år var att jag kände mig rätt hängig i morse och då brukar det inte vara att rekommendera att knalla runt i skogen.
Det var nog dessutom lika bra att jag inte begav mig ut i skogen med mina elever, jag är nämligen långtifrån en mästare på orientering. Mitt värsta minne av denna sport kommer från ett år när vi hade en liknande dag på min gymnasieskola. Jag skulle springa tillsammans med två kompisar, jag har för mig att Den Gamle Franken var en av dem. Vi hade alla hyfsad kondition och fick för oss att vi skulle klara våra banor snabbt, så blev det inte. Vi sprang snabbt iväg åt det håll vi trodde att den första kontrollen låg, men den kom aldrig. Precis när vi börjat misströsta såg vi en färgad fyrkant en bit bort, en kontroll trodde vi, men det visade sig vara en brevlåda. Vi hade kommit till ett bostadsområde utanför kartan, den väg vi trodde att vi sprungit hade varit åt det andra hållet.
Den upplevelsen tycker jag gör att jag borde vara fri från att springa i skogen under min tid som lärare, om inte det är som i fjol att jag får gå med elever som hittar.

Dagens låt: José Gonzalez - Remain
We'll remain after everything's been washed away by the rain

0 Comments:

Post a Comment

<< Home