Tuesday, October 02, 2007

Skolmaten

Idag hade jag med mig matlåda hemifrån, men när jag såg på skolmatsedeln vilken mat som serverades i matsalen offrade jag en av mina matbiljetter för att få äta där i stället. Det som serverades var ris och kycklingsås, eller trollhår och myrägg som vi så fyndigt kallade det när vi gick i lågstadiet. Det var en av mina favoriter när jag själv gick i skolan och det är inte direkt en maträtt som man snor ihop hemma i köket, därför tvekade jag inte att bege mig till matsalen när det serverades.
Jag blev lite besviken när jag kom till matsalen och slevade upp kycklingsåsen över mitt risberg, det såg inte alls likadant ut som jag mindes det. Trollhåren fanns inte kvar, i stället var det kycklingfyrkanter. När jag sedan satte mig ner och började äta insåg jag att ris och kycklingsås inte var samma sak längre, förutom att det inte såg lika ut så smakade det inte alls lika mycket som på den gamla goda tiden.
En maträtt som inte förändrats är i alla fall mannagrynspuddingen, vecka 45 är det återigen dags för den geniala maträtt att serveras på skolan. Förra året dröjde det till den tionde november innan man bjöd på skolans godaste mat första gången, i år blir det en dag tidigare, nionde november. Även förra året var det fredag vecka 45 som mannagrynspuddingen serverades, så det är tydligt att man har det som tradition i kommunen. Personligen kan jag inte låta bli att tycka lite synd om alla niondeklassare runt om i kommunen, de har alltid prao den veckan och det innebär att de går miste om den första omgången mannagrynspudding. Jag är i alla fall på skolan då och det finns inget som kan hindra mig från att ta mig in i matsalen och fylla en djuptallrik med världens godaste skolmat.

Dagens låt: Morrissey - November spawned a monster, kanske världens bästa låt någonsin.
Poor twisted child
Oh hug me, oh hug me

0 Comments:

Post a Comment

<< Home