Thursday, September 27, 2007

Tack Jens

Att spelplats Gävle är bland det bästa som hänt Gävle visste jag redan innan gårdagen, men efter Jens Lekmans underbara spelning är det än tydligare.
Innan Jens kom in på scenen uppträdde en amerikansk komiker vid namn Todd Berry, det var en intressant bekantskap. Han var rolig trots att han egentligen inte sade några skämt, sättet han sade allting på fick honom att bli rolig ändå. Men han var trots allt bara uppvärmning för vad som komma skulle.
Lekman inledde med Black cab och sedan följde en lång radda med underbara låtar framförde med både humor och inlevelse. Lekman har fått en dimension till i sin musik i och med den nya skivan och det är låtarna därfrån som gör att den här spelningen lyfter till riktigt höga höjder.
And I remember every kiss, The opposite of hallelujah och framför allt Friday night at the drive-in bingo är helt enkelt otroligt bra låtar, som blir ännu bättre när de framförs live.
Lekmans band blandar blockflöjtar med dragspel, tvärflöjt och fiol och det låter inte som något annat jag hört live tidigare. Ibland känns det som om Lekman spelar musik från ett annat årtionde, men det är utan tvekan bra musik. Avslutningen av det första extranumret, Jag tyckte hon sa lönnlöv, är uppe på samma nivå som när Moneybrother avslutade med Bara ett fån gör så mot sig själv när han spelade här i Gävle i fjol. Den låten ligger väldigt nära Paus skiva och det är bland de bästa betyg man kan få för en låt. När Jens sedan kom in och spelade Julie utan att plugga i gitarren var det nästan en magisk stämning i lokalen. Han gick runt bland publiken och sjöng och vi som hade äran att få vara på plats bara satt i våra stolar och njöt. Jens Lekman är riktigt, riktigt bra nu, se till att ni inte missar honom på den här turnén.

Dagens låt: Jens Lekman - A Sweet Summers Night on Hammer Hill
oh, it's hard to stay with the subject
when you think you of something so perfect

0 Comments:

Post a Comment

<< Home