Sunday, July 08, 2007

Veckans lista v.27

1. Fernando Torres - I veckan blev övergången helt klar och Torres presenterades som Liverpool-spelare. Det känns väldigt bra att Rafa äntligen kan värva spelare av allra högsta kvalitet, Torres är det största namn vi värvat på otroligt länge. De nya ägarna visar också att de är beredda att satsa pengar för att ta oss tillbaka till toppen av PL, det behövs för att vi ska komma ikapp och förbi Chelski och United. Torres är en väldigt skicklig fotbollsspelare och det är bara att hålla tummarna för att han får en bra start, om han kommer igång med målskyttet tidigt på säsongen kan det här vara en otroligt bra värvning. Han kommer att spela under press, men om man varit lagkapten för sitt klubblag och flera år och dessutom representerat Spanien i fotbolls-VM borde man vara van vid att spela under press.
De senaste somrarna har vi värvat anfallare som Bellamy och Crouch, inget ont om dem men det här känns som en mycket mer intressant värvning.

2. Conor Oberst - Den senaste veckan är det två artister som dominerat musiken i min lägenhet, det är dels Jeff Buckley och dels Bright Eyes. Bright Eyes har gjort så otroligt mycket bra, trots att Oberst fortfarande är ung, och man får hela tiden nya favoritlåtar när man lyssnar igenom skivorna. Jag har haft fyra stora favoriter med honom under min tid som lyssnare, det är Perfect Sonnet, Poison oak, Lover I don´t have to love och Haligh, haligh, a lie, haligh, men det är tydligt att det finns många låtar kvar att fastna för. Bright Eyes nyaste skiva, Cassadaga, är väldigt bra och den bör finnas i de flesta skivsamlingarna. Jag tror jag skrivit det här förut, men om ni inte upptäckt Bright Eyes än börjar det bli dags snart.

3. Ryan Adams - Det här är egentligen en chansning, jag har inte hört hans nya skiva än. Jag har dock läst om den och de flesta verkar vara överens om att han äntligen fått till en bra skiva igen. Efter Gold(som är en av de absolut bästa skivor som gjorts) har han varit mycket ojämn, skivorna har kommit alldeles för ofta och inte varit lika genomarbetade och kompletta. Adams har en enorm potential, han är en väldigt skicklig låtskivare och texterna han skriver är även de kanon, så jag hoppas innerligt att den nya skivan är så bra som den borde vara.

4. Ellen Page - Härom dagen såg jag den otroligt bra filmen Hard Candy för andra gången, en av huvudrollerna i den görs av Ellen Page. Hon spelar en ung tjej som tar en man som gisslan i sitt eget hem eftersom han är en misstänkt pedofil. Trots att filmen bara har i princip två skådespelare och utspelas i några få rum i mannens hus är den aldrig tråkig. Om ni inte sett filmen bör ni verkligen göra det. Nu är det inte den enda filmroll Page gjort, hon var även med i den senaste X-men-filmen. I den spelade hon Kitty Pryde och gjorde det bra, även om hon, precis som många andra i filmen, inte fick ta den plats som krävts för att verkligen rota karaktären. I Hard Candy får hon mer chans att visa vad hon går för som skådespelerska och det gör hon bra. Det ska bli intressant att se vad hon tar för sig framöver.

5. Roger Federer - Tennis är inte en sport jag vanligtvis följer, men den senaste veckan har jag hållit koll på utvecklingen i Wimbledon. Roger Federer är en imponerande idrottsman och i år visade han än en gång att han är den kanske bästa tennisspelare som funnits. Jag såg delar av finalen idag och även om jag sett Federer spela bättre så slår han ibland slag som inte är av denna värld, han kan slå passerslag från alla möjliga vinklar på planen och han tar ofta fram dem när det som mest behövs. Det är roligt att han fått en utmanare i Nadal, de kommer nog att stöta på varandra i många finaler de kommande åren.

Dagens låt: Moneybrother - Nobody´s lonely
Girl you’re right, I can’t keep my hands from you
Tonight, I know that you don’t want me to

0 Comments:

Post a Comment

<< Home