Saturday, July 07, 2007

När jag var liten fanns det tre leksaker som dominerade, det var He-Man, det var Action Force och det var Transformers. En av de leksaker som jag var mest stolt över var en tre decimeter hög Optimus Prime som kunde göras om till en lastbil med vagn, den var jag väldigt rädd om. Det var ungefär hit som mitt bilintresse kom, efter Transformers har jag aldrig varit intresserad av att leka eller meka med bilar. Optimus Prime är ledaren för autobots i Transformers och nu finns det möjlighet att se honom och de andra robotarna på bio. Jag har givetvis sett filmen, men jag var inställd på att bli väldigt besviken. Anledningen till mina låga förväntningar är Michael Bay, har man gjort Armageddon och dessutom lyckats göra en dravlig skitfilm av händelserna vid Pearl Harbour så förtjänar man egentligen inte att få göra fler filmer.
Transformers blev ändå en positiv överraskning, även om det fanns saker jag störde mig på även i den här filmen. Några saker jag ogillade:
1. Människorna - Okej, inte alla människorna var störande, men de tog alldeles för mycket tid från det som är intressant, dvs. Transformers.
2. Terminatorkomplexet - Jag tycker det kändes som om Michael Bay sett T2 och sedan försökt anpassa Transformers till en slags barnverion av dem filmen. Vid ett flertal tillfällen påminde musiken om den som spelas i T2:s inledning, själva inledningen med berättarrösten och Transformers-texten som kom upp kändes väldigt T2, inledningsstriden där en deceptacon röjer ner en bas i Qatar påminde väldigt mycket om striderna man får se från framtiden i T2, Bumblebee har skickats till Jorden för att skydda Sam(precis som Arnold i T2), man har en jakt som pågår i ett schakt som på pricken liknar det som Arnold och John Connor blir jagade av T-1000 i en lastbil i.
3. Transformers munnar - Det blir inte snyggt när Optimus pratar, de skulle låtit honom ha skyddet för munnen hela tiden. Megatron har fått tänder, man kan ju undra vad han ska tugga med dem, å andra sidan kan han inte sköta dem så bra eftersom de är gula och gör att han ser ut som ett monster från Sagan om Ringen i plåtdräkt.
Det här var de tre saker som jag störde mig mest på, eftersom det är en sommarfilm från Hollywood så får man bortse från alla stereotyper och motorcykelglidningar. Nu låter det kanske som om jag inte gillade filmen, men det är fel. Tranformers är(förutom munnarna) otroligt snyggt gjorda och de transformeras på ett coolt sätt, fighterna mellan autobots och deceptcaons är väldigt maffiga. Jag hoppas att man gör en uppföljare där man låter robotarna ha huvudrollerna och inte de där amerikanska tonåringarna som man sett i en halv miljon filmer tidigare, Transformers ska kretsa kring robotarna, då kommer det att bli ännu bättre.

Dagens låt: Ediors - Smokers outside the hospital doors
We've all been changed from what we were
Our broken hearts left smashed on the floor
I can't believe you if I can't hear you
I can't believe you if I can't hear you

0 Comments:

Post a Comment

<< Home