Wednesday, July 04, 2007

Sopbilsfärd

Jag hade ännu en trevlig semesterdag igår och fick testa på något som jag aldrig gjort tidigare, nämligen åka sopbil. Min gamla kamrat David har börjat jobba här i stan, han hämtar sopor på olika företag. Igår åkte jag med honom runt ett tag, det var rätt intressant. En sak som överraskande mig var den lilla tv-skärmen som fanns inne i hytten, där kunde man se hur det såg ut bakom bilen, som en slags digital backspegel. Vi stannade till i Valbo för att äta lunch också, även det var en ganska intressant upplevelse. Jag har nämligen alltid trott att buffé betyder att man får äta hur mycket man vill, åtminstone att man får ta mer, det betyder det inte om man äter i Köpcentret i Valbo. Där fick man fylla en tallrik, utan att ta mer. Detta är inget bra system när det finns flera olika maträtter att välja mellan, man kan ju inte blanda hejvilt utan att förstöra smakerna som är tänkt höra ihop. Mätt blev vi alla fall, men vi kunde blivit ännu mer mätta om vi ta mer.
På kvällen fick jag besök av en annan gammal kamrat, nämligen Plummer. Han spenderade kvällen i min lägenhet eftersom mina föräldrar hälsade på syster och Ronnie, de har katter och då kan inte Plummer följa med. Han fick dock vara ensam ett tag, jag skulle ner på stan med Gorbatjov och Bollnäs-Per och kunde han inte heller hänga med. Det är rätt skönt att kunna sitta en tisdagkväll på ett fik och snacka till sent utan att behöva bekymra sig över att man ska upp tidigt dagen efter, semester är skönt. För min del blev det en dubbel espresso, waynes gör väldigt goda espresso, de gör för övrigt otroligt gott kaffe också. Jag gjorde dock en liten miss, jag satte mig nämligen vid det enda bordet i hela fiket där solen fortfarande låg på, det blev alltså väldigt varmt för mig. När jag skulle resa mig från skinnstolarna som finns inne på waynes(ni vet de där som ser otroligt mjuka ut, men när man sätter sig märker man att det bara är en träplanka med lite foder över) fick jag nästan slita mig loss, byxorna kände för att sitta kvar i skinnet på stolen. Det var precis som med pappas fotölj sommaren 94.
Fernando Torres är tydligen klar för oss nu, till en ruggig summa pengar. Tyvärr är det så i dagens fotboll att man måste punga ut dessa summor för att få en klasspelare till anfallet, nu är det bara att hålla tummarna för att han lyckas. Han är bara 23 år och har sina bästa år framför sig, tillsammans med Kuyt borde han kunna bilda ett vasst anfall i flera år framöver. Samtidigt känns det lite tråkigt att Luis Garcia lämnar, han har gjort mycket bra för klubben under sina år hos oss. Mina starkaste minnen av honom kommer givetvis från CL-spelet där han bl.a avgjorde i semin mot ryssarna. Tack för allt Luis Garcia! Välkommen till världens bästa klubb Fernando Torres!
Tänkte avsluta med att skriva något kryptiskt om en lite halvjobbig grej från gårdagen, men eftersom det ändå inte vore någon som skulle fatta kan jag lika gärna hålla gnället för mig själv idag.
Ikväll väntar Transformers.
Förresten har syster vågat sig på att göra den lista jag inte vågade igår, därför ska jag försöka lägga in min jag också, under kommentarerna till gårdagens inlägg. Fler som vågar?

Dagens låt: Jeff Buckley - Mojo pin
Don't wanna weep for you, I don't wanna know
I'm blind and tortured, the white horses flow

0 Comments:

Post a Comment

<< Home