Sunday, July 08, 2007

Irritationsobjekt

Igår läste jag en intressant lista i min morgontidning, man hade nämligen listat de tio mest irriterande låtarna som gjorts. Eftersom jag ofta stör mig på dålig musik kände jag att jag också borde göra en sådan lista. Min lista ser lite annorlunda ut än den som var med i min tidning, men jag skulle t.ex inte kalla I´d do anything for love för irriterande, det är en riktig mellanstadiediscoklassiker. Hur som helst, här kommer min lista och ni är välkomna att lägga in era egna listor under kommentarer.

1. Per Gessle - Här kommer alla känslorna på en och samma gång - Gessles sätt att sjunga "eeeen" i stället för "enn" gör mig illamående. Jag är verkligen inget fan av Gessle och det här är det absolut mest irriterande han gjort.
2. Mange Schmidt - Glassigt - En så otroligt dålig text, kombinerat med en refräng som skulle kunna krossa glas.
3. Martin Stenmarck - Sjumilakliv - "Jag vill kasta loss och lära mig slåss, raka av mig mitt hår och bäras ut på bår", hur tänker man innan man skriver en sådan usel textrad?
4. Tomas Ledin - Gilla läget - Det blir många låtar på svenska på den här listan, men jag kan inte undvika att ta med Ledins plåga. Refrängen är så fruktansvärd att det gör ont i kroppen när man hör den.
5. Da Buzz - Alla låtar låter ju exakt lika, så varför plocka ut en? - Det måste vara den absolut mest enformiga musik som någonsin spelats in, enda skillnaden på låtarna är den där stackars sångerskan de har får bräka ur sig olika ord under refrängen. Det här är urtypen för RixFM-musik för mig.
6. Jimmy Jansson - Vi kan gunga - Också en nästan overkligt dålig text, refrängen är så usel att det på något sätt borde gå att bötfälla den som skrev den.
7. Madonna - Music - Jag har egentligen inget emot Madonna, jag har stor respekt för det hon gjort under sin karriär, men sådan här skit får man bara inte spela in och absolut inte ge ut som singel.
8. Günther - Hette den Ding dong song? - Jag vet inte vad som är mest skrämmande, att han fick släppa den här låten eller att folk lyssnade på skiten?
9. U2 - Beautiful day - U2 har några låtar som är rätt bra, bl.a One, men den här låten är hemsk. Precis som med Madonna tycker jag att ett band som varit med så länge borde ha vett nog att inte släppa vad som helst.
10. White Stripes - Seven nation army - Jag tyckte inte illa om den i början, men nu när den spelats sönder och jag dessutom hört ett gäng fulla fransman sitta och yla den en hel natt kan jag inte låta bli att bli irriterad av låten.
Här är de tio mest irriterande låtarna jag kan komma på, då har jag ändå låtit bli att ta med låtar som Boten Anna, Crazy Frog och Hej, hej Monika då jag snarare blir rädd än irriterad av att höra dem.

Dagens låt: Bright Eyes - Lover I don´t have to love
You write such pretty words
But life's no story book
Love's an excuse to get hurt
And to hurt

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

1. Frank Zappa - Bobby Brown. Tidernas sämsta "låt". Ser ner på de som uppskattar detta oljud.
2. Nic and the family - Hej Monika. Tidernas värsta s.k. "sommarplåga".
3. Las Ketchup - Asereje. Alla låtar som man har uppfunnit en speciell dans till är totalt värdelösa.
4. Allt med Crazy Frog. Skjut eländet.
5. Charta 77 - Lilla björn och lilla tiger. Svensk punk i all ära, men den här låten är så fruktansvärt dålig. En favorit bland fjortisar som just har börjat kalla sig punkare.
6. Basshunter - Med den där Daddy DJ-låten där han sjunger om att sitta i venten och spela lite duaåuta. Skäms på dig!
7. Black Eyed Peas - Shut up. Egentligen borde all RnB-musik in på den här listan, men just den här låten får representera denna musikgenre.
8. Carola - Evighet. USCH!!
9. Björk. Ta vilken låt som helst här. Fult skogstroll som låter förjävligt.
10. IDOL-musik. Motivering behövs ej.

4:33 AM  
Blogger Tomas said...

Funderade på att ha Lilla björn & Lilla tiger på min lista också, men egentligen är det inte låten jag ogillar, utan att det alltid är den låten som folk skriker i skyn efter på deras konserter, trots att de gjort otroligt mycket bättre.

4:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

Men TOMAS Seven Nation Army är ju en världens 10 BÄSTA låtar, inte en av de mest irriterande!! Topp 3 intron någonsinn!! Nu blev jag nästan arg :)

Återkommer med min lista senare... måste försöka få med en WW eller laleh eller något bara för att göra dig sur.

5:20 AM  
Blogger Tomas said...

Hehe, förstod att du skulle reagera, ledsen att göra dig besviken, men man måste vara ärlig när det gäller musik :-)

6:53 AM  
Blogger klockarbarbro said...

1. Martin Stenmark - Sjumilakliv. Kommentarer överflödiga.
2. Per Gessle - Tycker om när du tar på mig. Huuu.
3. Tomas Ledin - Gilla läget. Fortfarande. Kommentarer överflödiga.
4. Metallica - Frantic. Bandet som är med på BÅDE bästa- och sämstalistan. Kan ses som en bedrift. Eller som att de SVEK MIG.
5. Bryan Adams - Summer of 69. Ett stort skäl till att inte gå på krogen på hela somrarna.
6. Sisqo - Thong song. Nej. Han är varken glömd eller förlåten.
7. The Rasmus - In the shadows. Jag kan fortfarande höra den eka i huvudet.
8. Nickelback - How you remind me. Eller ja, pick a tune helt enkelt. Som på punkt ett, två och tre.
9. Olle Adolphson - Det gåtfulla folket. "Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land"...
10. Cecilia Vennersten - Det vackraste. Åh jag spyr.

8:07 AM  
Blogger Tomas said...

Olle Adolphson var lite oväntat, vi verkar rätt överens i toppen.

11:28 AM  
Blogger klockarbarbro said...

har jag inte berättat om den där gången när grannen väckte mig en tidig söndagsmorgon med att spela 1. Jag mötte Lassie och 2. Det gåtfulla folket? båda var på väg in på listan men ainbusk fick stryka på foten i sista sekunden. de KAN ligga på elfte plats. ihop med jimmy jansson, bland andra.

11:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Blir vårt att få dem i specifik ordning så jag skriver nog dem utan placeringsnummer. Jag håller dock med om en del låtar som tagits upp och har en del egna förslag. Jag ska också försöka ha med bara "riktiga" låtar. Att Basshunter inte är så bra behöver väl knappast nämnas.

Håller med om per gessle, men vilken av låtarna ni nämnde som är värst är svårt att säga...

Håller också med om Thomas Ledin och The Rasmus också. Till det skall det alltså sju låtar till. Bra ex är

Måns Zelmerlöw - Cara Mia. Att man kan får uppmärksamhet BARA för att man ser bra ut är väldigt irriterande. Låten är så DÅLIG.

Danny Saucedo - Tokyo. Lite fantasilöst kanske men den måste med av exakt samma anledning som ovanstående.

Hammerfall - Renegade Tror låten heter så. Hammerfall står för ALLT ont som finns i musik i allmänhet och "hårdrock" i synnerhet. De försöker vara stenhårda men usiken är så mesig att jag kräks.

Laleh - Storebror Jag var ju tvungen att hämnas på Thomas, men det är FAKTISKT så att den här låten nog kommit med ändå. lika bra som hon är när hon sjunger på engelska lika hopplöst irriterande är hon på svenska.

Lenny Kravitz - American Woman. UUUUUSCH Han är så DÅLIG.

James Blunt - Vilken HEMSK röst.

SÅ en till. Hm. Det får bli allt Nickelback, Linkin park, Evanescence, HIM osv ngnsinn gjort.

Det är säkert MASSA låtar jag glömt men dessa tio är iaf tillräckligt irritierande för att få vara med på listan.

Ska jag utse en etta blir det nog Lenny K

11:58 AM  
Blogger Tomas said...

Renegade är en låt som kunde tagit sig in på min lista också, den eller Hearts on fire.

12:06 PM  

Post a Comment

<< Home