Sunday, July 01, 2007

Veckans lista v.26

1. Magnus Carlson - Jag tror det var trettonde gången jag såg Weeping Willows när jag igår bevittnade deras underbara spelning på Peace & Love, de gör mig aldrig besvikna. Eftersom det var en festivalspelning igår var den lite kortare än när de spelade här i Gävle, det gjorde att jag saknade fler låtar än jag gjorde den gången, men jag gillar deras nya skiva skarpt och då gör det inget att den får dominera. Det är bara några veckor till nästa konsert jag ska se med dem, de kommer nämligen till Bollnäsfestivalen. Jag skulle aldrig gå på den festivalen om det inte vore för att WW kom, det är inget annat intressant som kommer och priserna är lite väl höga, men nu när WW kommer dit är det inget snack om att jag kan lägga ut pengarna som krävs. Det är bara att hålla tummarna och hoppas att Bollnäs tar sitt ansvar och kommer till Långnäs och stöder festivalen, då kanske man kan locka lite roligare namn nästa år.

2. Annika Norlin - Jag gillade Hello Saferide, det fanns några schyssta låtar på skivan och redan då fattade jag tyckte för Annika Norlins röst. Nu när Norlin sjunger på svenska och givit ut en skiva under namnet Säkert! har jag blivit än mer fast vid hennes röst. Allt som är ditt och Vi kommer att dö samtidigt är två starka spår från hennes skiva, men min favorit är Det kommer bara leda till något ont. Jag kommer nog tyvärr inte få se Säkert! live i sommar, hennes turné tillsammans med Moneybrother kommer inte tillräckligt nära Gävle för att jag ska komma iväg, så jag får fortsätta att njuta av hennes skiva i stället. Om ni inte hört Säkert! kan jag varmt rekommendera skivan.

3. Fernando Torres - Det är inte klart än, men det verkar som om denne spanjor är nära en övergång till Liverpool. Han kommer att kosta oss en stor summa pengar, men tyvärr ser det ut så på marknaden att man måste punga ut med de pengarna för att få en anfallare an hög klass. Jag är inte helt säker på att Torres är rätt spelare för att göra de mål vi saknat sedan Owen lämnade, men han är en högklassig spelare och bara han kan anpassa sig till laget och ligan kan han bli en hit. Om jag fått välja hade jag hellre sett att vi värvat Carlos Tevez, men det ser ut som om Benitez hellre vill ha Torres och jag litar på att han vet vad han gör. Jag hoppas att övergången med Torres blir färdig inom de närmaste dagarna så man slipper vara enrvös över att det inte ska komma in en bra anfallare i sommar, sedan är det bara att vänta och se om den vänsterspringare som vi också behöver kommer. Med Torres och en högklassig vänsterytter kommer vi att närma oss topplagen, om Torres blir succé kan vi utmana om titeln.

4. John Nettles - Nu har sommarens bästa tv-serie satt igång igen, det jag menar är givetvis Morden i Midsomer. En sommar utan den serien vore ingen riktig sommar. Även om jag tycker att man tappat lite de senaste åren så är det garanterat underhållning de 100 minuter som serien visas varje tisdag. Deckarna har varit ett givet inslag i mina somrar så länge jag kan minnas, mina föräldrar har alltid följt de engelska deckarna och iochmed det har det blivit så att jag också tittat. John Nettles, som spelar Barnaby i Midsomer, blev snabbt min favorit bland deckarna, jag har alltid gillat honom bättre än Frost, Morse och allt vad det heter. Det spelar ingen roll vem som varit hans hjälpreda, så länge Nettles är med blir det bra program. Nu väntar en sommar med svåra fall och kluriga lösningar, missa det inte.

5. Tom Smith - När jag upptäckte Editors i samband med att deras första skiva släpptes här i Sverige fastnade jag rejält. Låtar som Munich, All sparks och Fingers in the factories var beroendeframkallande och det tog många veckor innan jag bytte skiva i bilen. I fredags fick jag deras bandets nya skiva på posten, jag har inte hunnit lyssna aktivt på hela än, men det jag hört hittills har varit väldigt bra. Deras musik påminner väldigt mycket om Interpol, ett annat bra band, och de legendariska Joy Division, har ni inte upptäckt Editors än kan jag verkligen rekommendera er att kolla upp dem. Första singeln från nya skivan kan ni se här.

Dagens låt: Säkert! - Det kommer bara leda till något ont
Du har missförstått, jag är inte värd det här jag har ingenting som du vill ha
Det kommer bara leda till nåt ont, ändå

2 Comments:

Blogger Daniel Sundström said...

(Nya) Bollnäsfestivalen arrangeras på Sävstaås, inte på Längnäs. Men du har rätt i att det inte finns några intressanta artister alls, så jag - som infödd Bollnäsbo - kommer inte att gå.

1:58 AM  
Blogger Tomas said...

Just ja, det är på Sävstaås i år, tråkigt område för festival.

2:57 AM  

Post a Comment

<< Home