Tuesday, July 17, 2007

Utvilad

Under de första veckorna av min ledighet sov jag ganska länge på morgnarna, en anledning till det var att jag låg lite efter med sömnen efter Mallorcaveckan. Nu börjar jag komma tillbaka till mitt gamla jag, som vaknar strax före åtta på morgonen trots att jag kan sova precis hur länge jag vill. Det finns inte så mycket att göra vid den tiden på dygnet, mina kompisar sover och det är mest tv-shop på alla kanaler på tv:n. I morse möttes jag dock av en positiv överraskning när jag skulle försöka fördriva lite tid vid tv:n i väntan på att det skulle sluta regna, så jag kunde ta min morgonpromenad. På ettan visade man ett långt avsnitt av Tintin. Tintin var en favorit hos mig när jag var liten och jag hade ett gäng med kassettband och böcker med honom som jag plöjde igenom otaliga gånger. De tecknade filmer som finns med honom har jag inte sett så många av, därför var det roligt att få se det nu. Det är lite speciellt att se gamla favoriter från barndomen nu när man uppnått vuxen ålder, vissa serier håller fortafarande medan vissa har tappat allt. Serier som jag fortfarande kan se och uppskatta är Thundercats och Starzinger, jag dyrkade dem när jag var liten och vi nyss skaffat video. När det skulle hyras film var det ofta någon av de två serierna blev mitt val. De senaste åren har jag köpt på mig dessa serier på dvd och de är fortfarande riktigt underhållande. Mina elever i skolan verkade inte känna till Starzinger, jag likande nämligen min pekpinne vid astrolansen en gång och de tittade de på väldigt frågande på mig.
En serie som jag såg och gillade när jag var liten, som helt tappat sin charm nu är Raj - Grottpojken. Inledningsmusiken är fortfarande bra, men det är också det enda. Dinosaurien som var så obehaglig när man var liten är bara töntig nu, dialogen är hemskt dålig och de gör inget annat än att springa. Dessutom är vissa av rösterna så irriterande att man måste sänka ljudet när de karaktärerna pratar, jag kan inte riktigt fatta att jag tyckte att serien var bra när jag var mindre.
Tintin var i alla fall helt okej, men jag kommer inte att ställa klockan på morgonen för att vara säker på att få se det.

Dagens låt: Elvis Costello & Emmylou Harris - Love hurts
I'm young I know but even so
I know a thing or two I learned from you
I really learned a lot, really learned a lot

0 Comments:

Post a Comment

<< Home