Wednesday, July 11, 2007

Träningslöftet och nya länkar

När mitt lov inleddes lovade jag mig själv att jag skulle börja träna, jag var dålig med det under jobbtiden och nu när det blev sommar tänkte jag börja springa och kanske till och med börja gå på gym, det har inte blivit så mycket av det. Nästan direkt när jag fick lov åkte jag till Magaluf tillsammans med Kusen, där blev det givetvis varken löpning eller styrketränande, min fysiska form var snarare sämre när jag kom hem. Dagen efter vi kommit hem orkade jag i alla fall iväg på lite fotbollsspelande med mitt korplag, resultatet av det blev att jag dagen efter hade ont i ryggen. Sedan var det dags för Peace & Love och även om det blev en hel del vandrande där så kan jag inte klassa det som träning. Veckan efter Borlänge hade jag känning av en förkylning, brukar bli så efter festivalbesök. Nu har jag kommit in en bra bit på lovet och jag har ännu inte kommit igång med mitt lovlöfte. En början är i alla fall att jag börjat ta en promenad på förmiddagen när jag klivit upp, nästa steg är att springa i stället. Problemet(eller snarare min bortförklaring till att inte springa) är att där jag bor nu finns det nästan bara asfalt, inga trevliga skogsspår, som det fanns på Sätra där jag bodde tidigare. Springer jag på asfalt brukar jag få ont i benen, åtminstone i början. Gymningen har jag inte ens varit nära att börja med, det måste jag ta tag i. Min tanke är att jag ska komma igång med det nu i sommar så att jag kan fortsätta med det vid mitt jobb när det drar igång igen, så det är snart dags att ta tag i det också.
Men jag har ju ändå lov och då ska man koppla av också, det har jag i allra högsta grad gjort den senaste veckan. Det har blivit mycket kaffe på stan, slappande i lägenheten och umgänge med kompisarna, dessutom har jag faktiskt kommit iväg och spelat fotboll ett par gånger till.
Jag lade till två länkar här till höger härom dagen, det är två band som ni i allra högsta grad bör kolla upp. Det första bandet heter Delacroix, jag känner några av medlemmerna sedan min tid som Arvikafestivalsarbetare, dessutom har jag en gammal dubelpartner från pingisen i bandet. De spelade på min födelsedagsfest tidigare i år och jag måste säga att jag blev imponerade av hur bra de var. Snart ska de spela på Bollnäsfestivalen, tyvärr missar jag det men ni som får chansen att se dem där bör ta den. Klicka på länken och lyssna på låten Good night så kommer ni att förstå varför ni inte bör missa dem, den påminner lite om Magic Numbers och är riktigt, riktigt bra. Hur de inte kunde vinna Musik direkt är en gåta för mig, men jurytävlingar är aldrig rättvisa.
Den andra nya länken är till The Bonds, även de spelade på min födelsedagsfest. Då gjorde de sin första spelning på åtta år och klipp från den går att se om ni klickar på länken, bland annat kan ni se och höra när de spelar min gamla favorit Pippi Birds. Det var enormt roligt att se dem live igen när de spelade för mig på festen och jag hoppas verkligen att det inte var sista gången. Förresten, om ni lyssnar noga i slutet av Pippi Birds-videon kan ni höra både David och Hep Stars gapskratta, bara en sådan sak gör videon värd att klicka in till. Lyssna på texten till låten också, svåranalyserad. The Bonds är klass.

Dagens låt: Ryan Adams - Touch, feel, lose
I thought maybe I could be some kind of shelter
But oh, your storm how it raged

0 Comments:

Post a Comment

<< Home