Friday, July 20, 2007

Festival i Bollnäs

I morgon ska jag åka på en festival jag aldrig trodde att jag skulle åka på igen, nämligen Bollnäsfestivalen. Den var ett stående inslag i sommaren när jag var yngre, jag och David har besökt alla Bollnäsfestivaler som varit, men nu var det många år sedan sist. Jag hade först inte tänkt åka, de bokningar som man började med att presentera var ganska långt ifrån imponerande. När det sedan blev klart att Weeping Willows skulle spela var det bara att tänka om, gör de en spelning i min hemstad måste jag givetvis vara där.
Vi blir ett helt gäng som sätter oss i bilen i morgon för att ta oss till Sävstaås och festivalen, det är jag, Kusen, Hasse Holmqvist, Gorbatjov och kanske även Den Gamle Franken, dessutom ska David haka på också. Det får räcka med en dag den här gången, hela festivalen är tre dagar, men det är inga band jag vill se de andra dagarna. Ett band jag gärna hade sett igen, som spelar ikväll och som jag därmed missar, är Delacroix. Senast jag såg dem var på min födelsedagsfest och då var jag för chockad för att verkligen ta in deras välgjorda musik. Hoppas de får en rejäl mängd med lyssnare ändå, det förtjänar de.
Förutom Weeping Willows ser jag fram emot att få se Nikola Sarcevic, han gjorde en kanonspelning här i Gävle före jul och han kommer säkert inte att göra mig besviken i morgon heller.
Personligen tycker jag att man tagit i lite väl när man lägger festivalen under tre dagar, det har man inte riktigt banden för att klara av, två dagar hade räckt. Det är dock roligt att det äntligen händer något i Bollnäs, annat än bandyn och Karlslundsrocken. Hoppas festivalen går bra så att man kan göra det till tradition i staden, hur det än blir kommer jag efter helgen att ha sett min trettonde(kan vara fjortonde, tappat räkningen) Weeping Willows-konsert och det kan jag tacka Bollnäs för.

Dagens låt: Interpol - Heinrich maneuver
Oh I'd move heaven behind those eyes

0 Comments:

Post a Comment

<< Home