Sunday, February 04, 2007

Veckans lista v.5

1. Magnus Carlson - På onsdag är det bara en veckan kvar, en vecka till WW:s skiva kommer. Jag hoppas verkligen att de kommande tio dagarna går fort, väldigt fort. Även om jag ska hinna med nationella prov och utvecklingssamtal innan det är dags för skivan, så gör det mig inget om det snart är den 14 februari och skivsläpp.

2. Mike Ness - Den senaste veckan har jag lyssnat väldigt mycket på Social Distortion, en typ av musik jag inte lyssnat på sedan många år tillbaka. Anledningen till att jag började lyssna på dem var att jag fick några låtar med deras sångare Mike Ness av Panzer, det gav verkligen mersmak. Ness har en onekligen en riktigt skön röst och musiken man spelar fastnar snabbt i skallen. Reach for the sky är en låt jag gillar skarpt, har haft den i bilen ett tag nu och den blir bara bättre och bättre. When the angels sing är en annan låt som är värd att lyssna på. Jag lyssnar väldigt sällan på punk numera, därför var det kul att upptäcka Social Distortion.

3. Fusajiro Yamauchi - Det här namnet är troligtvis okänt för de flesta, så var det även för mig innan jag kollade på wikipedia. Den här helgen har jag suttit och rättat uppsatser där eleverna har intervjuat äldre släktingar om deras barndom, det fick mig att fundera lite kring min egen barndom. En fördom mot dagens ungdomar är att de bara sitter vid datorn, när jag var liten fanns inte datorer, i alla fall inte som var värda att spendera tid vid. Vi fick vår första dator hemma hos oss när jag var kanske 12-13 år gammal, men tack vare Yamauchi hade man fått komma i kontakt med spel redan innan det. Fusajiro Yamauchi är nämligen mannen som grundade företaget Nintendo, har var inte inblandad i skapandet av deras klassiska 8-bitarsspel, men utan honom hade inte företaget kommit till. Nintendo var de spel som alla mina kompisar spelade, så gjorde även jag. Spel som Castlevania, Gunsmoke, Nintento World Cup, Super Mario, Ice Hockey, Blades of steel och Turtles 2 - The arcade game var viktiga delar av min fritid när jag gick i låg- och mellanstadiet. De spelen var otroligt enkelt uppbyggda, men ändå hur roliga som helst. Dosorna man spelade var idiotiskt utformade med spetsiga kanter som skavde i händerna, ändå var de sköna att spela med. Nintendo var klass. Jag har fortfarande att 8-bit som står uppe i förrådet, men det är trasigt sedan en ganska lång tid tillbaka. Det ska lagas, det har jag sagt i säkert två år nu, men det blir aldrig av.

4. Laleh - Här har vi en artist som verkligen insett att jag bor i Gävle och att jag vill höra bra musik. I veckan blev det klart att Laleh ska spela på Skottes i slutet av april, igår beställde jag biljetter. Det blir tredje gången på drygt ett år som Laleh kommer hit och det är det inte många artister som kan konkurrera med. Förra gången hon spelade här var nere vid gasklockorna i somras, det var riktigt bra. Nu har den nya skivan kommit ut och det ska bli intressant att höra fler av de nya låtarna live. "Prinsessor" är inte riktigt lika bra som den förra skivan om man ser till helheten, men jag tycker att den har någar låtar som är bättre än låtarna på debuten. Nu har man en sak till att se fram emot.

5. Jose Reina - Gårdagens derbymatch var fruktansvärt dålig från vår sida, vi hade mycket boll men skapade inte ett skit av värde framåt. Hade det inte varit för Reinas fotparad på Johnsons läge hade det blivit torsk, så Reinas räddning ger honom femteplatsen på den här veckans lista.

Dagens låt: The Jam - Going underground

0 Comments:

Post a Comment

<< Home