Saturday, December 09, 2006

Veckans lista v.49

1. Anders Wendin - Anledningen till att Moneybrother toppar veckans lista är den skiva som han gav ut i veckan. Nu när jag hunnit lyssna igenom den ordentligt kan jag säga att jag är väldigt imponerad. Den håller inte riktigt samma klass som förra skivan, men det finns låtar på "Pengabrorsan" som är otroligt bra. "Downtown train(Tåget ner mot stan)" är bland de bästa låtar jag hört i år, den går inte att sluta lyssna på. När jag åkte hem från jobbet igår kom jag knappt förbi låten på skivan, jag hann bara lyssna på den så blev jag sugen på att höra den igen. Jullåten Moneybrother gör tillsammans med Jerry Williams är bättre än jag trodde, jag trodde det skulle vara lite plåjaktigt, men det är det verkligen inte. På onsdag är det dags för spelningen på Skottes. Senast jag var på konsert i den lokalen var när jag såg Weeping Willows för andra gången, tror det var när jag gick andra året på gymnasiet, så det är på tiden att jag får se musik där igen. Jag längtar till på onsdag. Det stod förresten i skvaller pressen idag att Moneybrother räddade Carola när han hoppade in och spelade akustiskt under faddergalan igår. Tydligen kunde inte Carola genomföra sin show i regn, men det kunde Moneybrother. Jag tycker att rubriken är lite felformulerad, "Moneybrother räddade publiken" skulle varit mer passande. Nu fick de höra Moneybrother i stället för Carola, de måste blivit överlyckliga.

2. Laleh - Den andra skivan jag köpt den här veckan är Lalehs nya, "Prinsessor". Den är lite dystrare än den förra skivan, eftersom jag gillar hennes lugna låtar bäst(oväntat) så är det ingenting som stör mig. Hon har skrivit många starka låtar till den här skivan och precis som med Moneybrother så är det svårt att ta sig förbi de första låtarna på skivan, jag vill alltid höra "Mamma" en gång till. Första gången jag hörde den låten var när jag och storasyster såg Lalehs föreställning "Vem har lurat alla barnen?", sedan dess har jag längtat efter att få höra låten på skiva. Texten är bra och tänkvärd, precis som det ska vara med bra låtar. laleh fortsätter att blanda svenska och engelska låtar på den här skivan och det är något som hon är ganska ensam om. Det är inte många som vågar blanda språk på sina skivor, men det fungerar mycket bra för Laleh och det är bra att hon fortsätter med det. Det skulle kunna kännas splittrat när hon hoppar mellan svenskan och engelskan, men det känns i stället helt naturligt. Nu är det bara att hoppas att Laleh kommer till Gävle på turné.

3. Robbie Fowler - Det har varit en knackig säsong för Fowler, han har sett väldigt seg ut de gånger han fått chansen. I klassrummet i skolan har jag satt upp en affisch på Fowler från hans första säsong hos oss, jag tyckte det passade bra som pynt. Härom veckan flyttade jag bilden till en annan plats i klassrummet, för att en av mina elever skulle få något roligare att titta på än sidan av en bokhylla. Efter det att jag flyttat affischen har faktiskt Fowler ryckt upp sig på planen också. I veckan gjorde han två mål i matchen mot Galatasaray, det var visserligen en skitmatch och Fowler gjorde utöver målen ingenting, men det är just mål han ska göra. Fowler kommer nog aldrig mer att vara ordinarie i Liverpool, vi har för många anfallare som är bättre än honom för att han ska få mycket speltid, men det är oerhört roligt att se honom göra mål när han spelar. Fowler är en levande legend och bara att se honom i Liverpool-tröjan är en fröjd. Han kommer säkert göra fler mål i år, men allt han gör under den här vistelsen i klubben är bara en bonus, hans första tid hos oss är mer än nog för att han aldrig kommer att glömmas.

4. Mikael Blomberg - Nu är det klart att allsvenskan ska utökas till sexton lag, det vore fanimej illa om inte Peking blir ett av de sexton lagen när det är dags för säsongen 2008. Det är verkligen dags att gå upp nu och ett steg på vägen är värvningen av Mikael Blomberg från Kalmar. Blomberg var grymt bra när han spelade med Peking senast och han har varit bra de gånger jag sett honom spela för Kalmar(iofs väldigt få gånger). Kanske blir det uthärdligt att se Norrköping spela nästa säsong, för de matcher jag sett på tv i år har varit fruktansvärda. Jag ska försöka ta mig ner till Dino när superettan sätter igång, har bara varit på idrottsparken en gång och det är lite klent.

5. Paul Banks - Innan jag fick mina skivor i onsdags lyssnade jag väldigt mycket på Interpol. Jag har lyssnat på dem till och från i knappt ett år, men det var först nu som jag verkligen lyssnade igenom de båda skivorna. De är riktigt bra och låtar som "Narc" och "Evil" hållr mycket hög klass. För att vara mig är det ganska snabb musik, men jag antar att det är bara är jag som tycker det. Snabb musik för mig är inte samma sak som snabb musik för många andra. Paul Banks är i alla fall sångaren i Interpol och han har en röst som jag gillar skarpt. Har ni inte hört Interpol gör ni säkrast i att klicka på dagens låt, när ni gjort det kommer ni också att vara fast.

Dagens låt: Interpol - Evil

0 Comments:

Post a Comment

<< Home