Wednesday, December 06, 2006

Människans bästa vän

Idag när jag kom hem från jobbet var jag lite nedstämd, inget allvarligt men jag var inte på gott humör. Eftersom jag visste att jag fått skivor på posten rev jag snabbt upp ginzapaketet och satte mig i soffan för att koppla av. Jag hann inte sitta speciellt länge innan det hördes en lätt duns bredvid mig, sedan fick jag en nos som puffade mig i ansiktet. Det var föräldrarnas hund Plummer som undrade hur det var fatt med mig. Han är mästare på att märka när man behöver lite omtanke och han är även mästare på att göra en på gott humör igen. Han tittade på mig och sedan började han slicka mig i ansiktet för att pigga upp mig, det lyckades han med. Det där med att hunden är människans bästa vän är verkligen ingen myt.
Jag har även hunnit med att äta julbord under kvällen, det satt inte helt fel kan jag säga. Revbensspjäll är också något som kan höja humöret en bit, men nu är jag äckligt mätt. Jag kommer aldrig att glömma julbordet vi fick på min lågstadieskola. När man går i ettan eller tvåan så uppskattar man inte ett julbord där man får en prinskorv och två köttbullar, så var fallet på skolan där jag och Den Gamle Franken gick upp till fjärde klass. En prinskorv och två köttbullar, men hur jäkla mycket sill man ville. Hur många sjuåringar uppskattar en hink med löksill? Inte många i våran klass gjorde det i alla fall.
Lalehs och Moneybrothers skivor kom idag, har inte hunnit lyssna igenom Moneybrother än, så jag ska nog ha den i skolan under slutet av veckan. Lalehs skiva är i alla fall mycket bra och "Mamma" är underbar även på skiva. Det är inte mycket som går upp emot bra musik och att sitta med nya skivor är bland det bästa jag vet. Nästa vecka är det dessutom konsert med Moneybrother, men innan det är det dags för luciatåget på skolan också och det kommer säkert att bli stämningsfullt.

Dagens låt: Laleh - Prinsessor

0 Comments:

Post a Comment

<< Home