Friday, December 01, 2006

iPod

Jag är ganska dålig på att hänga med i utvecklingen när det handlar om ny teknik, det kanske har lite att göra med att jag är oteknisk. Jag var en av få som tyckte att det enda positiva med att dvd-spelaren kom var att alla VHS-filmer blev billigare. Det tog väldigt lång tid innan jag såg till att skaffa mig en egen dvd. Samma sak var det med mobiltelefonen, där var jag också efter länge. När jag skaffat mig en 3210 så höll jag fast vid den i en evighet. Jag bytte inte telefon förrän min kära 3210 gick sönder. Trots att den skyddades av ett Liverpool-skal så höll den inte för allt och efter flera års lång och trogen tjänst så gav den upp förra julen. Då min telefon skickat sitt sista sms besökte jag en gammal vän, han jobbar på en radio och tv-affär i Bollnäs. Han hjälpte mig att hitta en ny telefon till ett bra pris och den kommer säkert att hänga med ett tag. Igår var jag in till min kompis igen och den här gången genomförde jag en stor förändring i mitt liv. Jag och min freestyle har hängt ihop i många år, men på sistone har mina lurar varit glappa, så jag har inte använt den speciellt mycket. Dessutom har jag den senaste tiden blivit lite dålig på att spela in nya kassettband, det tar sån tid och kräver ständig uppassning. Medans syrran skaffat både minidisc och mp3-spelare har jag hållit fast vid min lilla svart-gråa freestyle, som man måste tejpa igen luckan på för att den ska fungera ordentligt. Igår kände jag att jag var tvungen att klippa banden med min bandare och gå vidare här i livet. Jag frågade min kompis om hjälp och det slutade med att jag numera är stolt ägare till en liten iPod. Jag har alltså tagit ett stort steg i min egen tekniska utveckling, nu återstår bara att se om jag klarar av att få igång den.

Dagens låt: Joy Division - Love will tear us apart

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Freestyle? Shit!

Du kommer inte ångra dig. Jag fullkommligt älskar min Creative. Det är väldigt praktiskt att kunna ha hela sin skivsamling i en liten apparat.

Det där med DVD känner jag igen mig i dock. Tyckte det var ytterst dumt med film på skiva(!) när det kom. Hade till och med tankar på att bojkotta hela DVD-grejen med det varade inte särskilt länge.

9:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

Du kommer itne ångra att du köpte en iPod. Jag har gjort det & den ser till att jag jobbar iaf på vissa lektioner^^

Skit lätt att fixa oxå^^

9:36 AM  
Blogger Tomas said...

Jag ser fram emot att få en hel, då slipper jag stjäla cd-spelaren hela tiden.

12:32 PM  

Post a Comment

<< Home