Saturday, December 02, 2006

Veckans lista v.48

1. Morrissey - Än en gång har denne man tagit sig högst upp på min veckolista, precis som vanligt finns det massvis med anledningar till att han hamnar där. En av anledningarna är att jag den här veckan haft med mig "You are the quarry" som skiva att lyssna på på jobbet när jag inte har lektioner. Den skivan går inte att tröttna på och "All the lazy dykes" är en låt som växer mer och mer för varje gång man hör den. Det var en av låtarna som jag inte riktigt gillade när skivan kom, men nu har den i stället blivit min favorit. Skivan har även använts av andra än mig den här veckan. När de skulle göra gruppövningar med niorna i torsdags hade skolsystern glömt att ta med en skiva de kunde använda till Hela havet stormar, så hon frågade om hon fick låna av mig. Givetvis delade jag med mig. Niorna fick alltså leka Hela havet stormar till Morrisseys ljuva stämma, det är få klasser förunnat.

2. Micke Dubois - Ännu en person som varit med på den här listan ett flertal gånger sedan inledningen, men den här veckan är det ofrånkomligt att ta med honom. Jag fick nämligen min Angne och Svullo-box i veckan och i torsdags, under filmkvällen, passade vi på att se den ena av skivorna. Sketcherna är enkla, men väldigt roliga. Svullos bortgång för drygt ett år sedan var oerhört tragisk, han var en unik människa och en suverän komiker. Han gjorde sådant som ingen gjort tidigare och lämnade ingen oberörd. Han skämtar om allt som man inte får skämta om och han gör det bra. Det är inte konstigt att Hans Crispin, som spelar Angne, börjar skratta i slutet av många sketcher. Svullos plats på veckans lista är given

3. Stephen Chow - I veckan var jag på filmkväll hemma hos en kompis, vi såg "Shaolin soccer". Jag hade inte hört speciellt mycket om filmen tidigare, men den var riktigt bra. Det var Stephen Chow som gjort filmen, samme person som gjorde den enormt underhållande "Kung Fu Hustle" i fjol. Jag gillar fightingfilmer och jag gillar fotboll, en kombination av det blir givetvis någonting som tilltalar mig. "Shaolin soccer" började lite segt, men när den kom igång gjorde den det ordentligt. Fotbollsscenerna var riktigt sjuka och förde tankarna till det gamla klassiska spelet Nintendo World Cup. I det spelet kunde man skjuta skott som påminde om de som man sköt i filmen och där kunde man också tackla motståndarna rejält, något man också gjorde i filmen. Filmen var överdriven och overklig, men den kämpaglöd som spelarna i filmen visade upp är något som Liverpool borde ta efter. Om de sprang, slet och kämpade lika mycket som spelarna i Chows lag så skulle vi ligga högre upp i serien. Stephen Chow är en skicklig filmskapare, se hans filmer så fort ni bara kan. Några smakprov från filmen kan ni se här och här.

4.Anders Wendin - På onsdag är det bara en vecka kvar till Moneybrothers spelning här i Gävle och ju mer jag lyssnar på hans nya låt, desto mer ser jag fram emot konserten. På onsdag kommer skivan, det ska bli spännande att höra om alla låtarna håller samma klass som "Dom vet ingenting om oss". Jag har lyssnat en del på förra skivan den senaste tiden och den är fortfarande mycket bra. Att konserten kommer att vara bra tar jag för givet, men det är inte lika givet vilka låtar han kommer spela. Han kommer saäkerligen att spela nästan alla låtarna från den nya skivan, men borde få in åtminstone 4-5 låtar från de andra två skivorna också. Om jag fick välja ut de fyra låtarna skulle jag välja "Blow him back into my arms", "It ain´t gonna work", "Nobody´s lonely tonight" och "Feelings getting stronger in the dark", men vad han än väljer för låtar så kommer det att bli bra.

5. Sinead O´Connor - Jag har aldrig lyssnat på henne, förutom "Nothing compares to you" då såklart. På sistone har jag lyssnat på några av hennes låtar på youtube(har blivit något av en youtube-missbrukare på sistone eftersom jag inte har någon musik på datorn hemma hos morsan och farsan och när de kollar på tv kan jag inte gärna spela musik högt i det rummet) och de är mycket bra. Sinead O´Connor har en underbar röst och det är väldigt synd att hennes karriär inte blev längre.

Dagens låt: Mercury Rev - Dark is rising

0 Comments:

Post a Comment

<< Home