Thursday, November 30, 2006

Jobbpost

Idag blir det inlägg från jobbet igen, jag börjar bli en del av inredningen här nu. Eftersom jag ska in till Bollnäs på filmafton så kändes det rätt onödigt att åka tur och retur till Kilafors, bättre att sitta kvar och jobba lite. Det är ruskigt tyst här framåt halv fem, men det positiva är att jag då kan spela väldigt hög musik utan att störa någon. Nu är väl kanske inte min musik något som stör omgivningen, det är inte direkt dunk så att väggarna skakar, men när det är lektioner runt omkring så försöker jag hålla volymen hyfsat låg i alla fall.
I morgon är det adventsmorgon, det är något jag saknade när jag slutade skolan. Jag är inte speciellt kyrklig av mig, men det är mysigt att gå i kyrkan på första advent, det ger julstämningen en rejäl skjuts och när det sedan vankas luciatåg också kommer jag nog att vara redo för julen när den kommer. När jag gick på högskolan hann man knappt märka att det var december innan det var dags för Kalle Anka och Arne Weise. Skoldagarna såg exakt likadan ut då som de gjorde under resten av terminen och någon adventsmorgon var inte att tänka på. På sin höjd kunde de servera pepparkakor till kaffet i caféterian, men det hade man ändå inte tid att äta då man kom stressandes till skolan på morgonen. Förra året var jag på lågstadiet när det närmade sig jul, då fick jag sitta med och julpyssla. Pyssel har aldrig riktigt varit min grej, om man är oteknisk när man har tummen mitt i handen så har jag min tumme på ryggen, så oteknisk är jag. Tjejerna i tvåan fick fixa sina smällkarameller utan min hjälp och det var nog bäst så. När man är på högstadiet slipper man göra smällkarameller, man slipper sjunga jullåtar i klassrummet och man slipper göra såna där tomtar av trä med tygluvor som man måste limma fast utan att kleta för mycket lim på luvan. När jag gick i femman gjorde jag faktiskt en stilig Ulke-tomte, för er oinvigda så är Ulke sångare i Dia Psalma, de var mina husgudar på den tiden. När jag försökte göra en liknande tomte förra julen så slutade det med att jag lite diskret smög ner den i papperskorgen och övergick till att rätta Äppel, päppel-böcker i stället. Nu slipper jag som sagt allt som har med julpyssel att göra, men jag får ändå ta del av julstämningen, ingen tvekan om jag valt rätt stadium att jobba på.

Dagens låt: Radiohead - Karma police

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Haha, vi fick ju låna din musik till tjejsnacket iaf! Vi körde en annorlunda variant av 'Hela Havet Stormar', vi fick gå vääldigt långsamt :P Men det gick bra. [och Ann-Helene sa faktist självmordsmusik.] hihi.

12:10 PM  
Blogger Tomas said...

Hela havet stormar till Morrissey, det är få klasser förunnat :-)

10:38 PM  

Post a Comment

<< Home