Friday, September 29, 2006

Det finns inget dåligt väder...

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det var ett uttryck man fick höra många gånger under sin skoltid, igår yttrade jag det för första gången som lärare. Mina elever lyssnade på vad jag sa och klädde sig för en orienteringsdag i regnväder, men det missade jag. När jag åkte från Gävle i morse var det hyfsat väder, jag hade inte en tanke på att det kanske skulle börja regna under dagen. När jag efter en dryg timmes tågfärd var framme i byn där skolan ligger märkte jag att mitt klädval inte var det bästa, mina skor var inte gjorda för regnväder och jeans är givetvis inte det bästa att bära om man ska vistas i en blöt skog. Det hann i alla fall sluta regna innan vi skulle åka upp till skogen där eleverna skulle orientera, så jag var ganska torr när starten gick. Vi hann sitta och vakta vår kontroll i en knapp timme innan regnvädret kom, då straffades jag för mitt klädval. Lite kan jag faktiskt skylla på att jag inte hade speciellt mycket kläder att välja mellan hemma i Gävle, har nästan alla mina kläder hemma hos mor och far nu, men det var en klen tröst när det började plaska i skorna. Regnet blev inte så långvarigt, men det räckte.
Som tur är har jag vänliga elever, jag fick låna både vantar och torra strumpor av elever i min klass. Har jag tur klarar jag mig undan en förkylning, men blir jag lite sjuk efter den här dagen får jag helt klart skylla mig själv.
Jag insåg igår att jag betalat 60 kr för mycket för mina tågkort de senaste tre dagarna, enligt SJ är jag inte vuxen, inte på långa vägar. Tydligen kommer man undan som ungdom ända fram tills man är 26 och dit har jag en bit kvar än.
Det känns rätt skönt med helg nu, i morgon slipper jag kliva upp vid 04.40 och det uppskattar jag.

Dagens låt: Weeping Willows - Emptiness

0 Comments:

Post a Comment

<< Home