Saturday, September 23, 2006

Positiv överraskning

Förra helgen krånglade jag mycket med videon och slet för att få till en inspelning på boxen, det slutade med att en granne fick hjälpa mig att koppla ihop allt på ett sätt som fick det att fungera. Igår lyckades jag helt på egen hand sätta tillbaka kablarna där de skulle vara, jag är stolt över mig själv. Anledningen till att jag satte tillbaka alla kablar var att min Svullo-dvd kommit och Gamle Franken, Gorbatjov, Kus, Hasse Holmqvist och RajRaj satt förväntansfulla i mitt tv-rum och väntade på högklassig underhållning. När jag fått ordning på alla scartutgångar och grejer så körde jag igång dvd:n, då fick jag en överraskning. Jag visste inte exakt vad som skulle vara med på skivan, jag trodde att dat var samma serie som gick på tv strax efter Svullos mycket tragiska bortgång. Det som stod överst i filmens meny var ”Svullo grisar vidare”. För er som ännu inte sett ”Svullo grisar vidare” kan jag säga att det är en film på drygt en halvtimme där Svullo går runt på stan och förolämpar folk, fruktansvärt roligt. Det finns citat från den filmen som är tidlösa, citat som man aldrig glömmer. Hela filmen var med på min dvd och det var givetvis något som gjorde mig, och de andra som tittade, mycket nöjda. För att se klipp från denna milstolpe i humorhistorien kan ni klicka här och här.
Dessutom fanns det med tre avsnitt av Den elake polisen. Om ”Svullo grisar vidare” är sjuk så tar Den elake polisen sjukheten till ännu en nivå. Det hela är ruggigt simpelt gjort, det kan inte ha kostat många kronor att spela in, men det är sanslöst roligt. När polisen går runt på badstranden och bankar på badgäster med batongen och hotar dem med pistol när de skrattar åt honom kan man helt enkelt inte undvika att vika sig dubbel. Ett kort inslag med Captain Freak fanns också med på skivan, det var en av Svullos karaktärer innan han slog igenom. Jag tror inte jag sett någon mer intensiv ståuppare, skämten var på rätt nivå, dvs mycket låg.
Micke Dubois dog för tidigt, det är hemskt att tänka att en person som gör en så glad kan må så dåligt. Jag kommer aldrig att glömma dagen då jag såg löpsedlarna om hans sjävmord, förbannat tragiskt. Svullo är en legend och han är mycket saknad.

Dagens låt: Traste Lindens Kvintett - Sotis

0 Comments:

Post a Comment

<< Home