Saturday, September 23, 2006

Veckans lista v.38

1. Xabi Alonso - Målet som Alonso gjorde mot Newcastle i veckan var den gångna veckans riktiga höjdare. Alonso har inlett säsongen lite knackigt, men nu verkar han vara tillbaka i gammal god form. Passningen fram till Finnan som ledde till 1-0 höll även den god Alonso-klass. Xabi är oerhört viktig för vårat spel, det blir ett helt annat flyt när han är med, därför är hans form av yttersta vikt för vårat spel. Det skrivs ofta att vi ska vara ett enmanslag som inte är något utan Gerrard, det är skitsnack. Alonso kan även han styra mittfältet, han är utan tvekan en av de bästa spelarna i världen på sin position. I derbyt mot Everton förra säsongen var det han som såg till att vi plockade hem tre poäng trots att Gerrard åkte ut ganska tidigt. Målet i onsdags visade återigen vilken klass Xabi håller, världsklass.

2. Micke Dubois – Jag har redan skrivit och hyllat Svullo här inne idag, men han ska givetvis ha en plats på veckans lista också. Det skrattades friskt här igår när vi satt och tittade på dvd:n och mycket bättre fredagskvällsnöje behöver man inte. Jag nämnde inte Hemma hos-reportagen i det andra inlägget, men de var också med på skivan. Det avsnitt vi såg igår innehöll ett möte med Sune Mangs där Svullos karaktär Skägget dominerar. Ett avsnitt som det är lite svårare att skratta åt är Hemma hos-mötet med Anna Lindh. Både Lindh och Svullo har gott bort på tragiska vis och det känns lite konstigt att se dem tillsammans i ett komediinslag, det blir lite svårt att skratta. Samma sak är det med ett skämt som Captain Freak drar med en snara runt halsen, nu när man vet att det var så Svullos liv slutade känns det obehagligt att se honom skämta om det.

3. Emmylou Harris – I veckan har upptäckt en ny artist igen, nu vet jag inte om man kan kalla en legend som Emmylou Harris för ny, men för mig är hon ny i alla fall. Jag köpte hennes greatest hits-skiva via ginza utan att ha hört speciellt mycket på förhand, men jag blev verkligen inte besviken. Visserligen var jag inställd på att jag skulle gilla hennes musik, jag har hört mycket gott om henne och många av mina favoritartister lyssnar på henne, men jag blev ändå positivt överraskad. Hon får till och med en sönderspelad låt som ”Love hurts” att kännas bra och fräsch. Nazareth har dödat den låten för mig, men Harris återuppväckte den i onsdags när jag hörde hennes version. Bland det bästa jag vet är att upptäcka ny musik, därför är Emmylou Harris med på den här veckans lista.

4. Andreas Dackell – I torsdags var jag och farsan på hockey i Brynäs nya hemmaarena, Läkerol Arena. Jag kan inte riktigt smälta namnet, det låter ganska fult. Men i konkurrens med de andra lagens arenor så är inte namnet så farligt, jämfört med Löfbergs Lila Arena låter allt bra. Det var ett mäktigt bygge vi kom till på platsen där Gavlerinken stod för inte allt för längesedan, skillnaden var enorm. Man satt mycket bättre i den nya arenan och ståplatsdelen såg mycket bättre ut än tidigare. Det enda jag inte riktigt gillade var att den inte kändes lika intim som Gavlerinken kunde göra, men med tanke på hur många åskådare som ska gå in är det ganska svårt att göra arenan intim. Matchen var överraskande bra från Brynäs sida och det första målet i den nya arenan gjordes av en av mina barndomsidoler, nämligen Andreas Dackell. När Brynäs vann SM-guldet 1993 var det just Dackell som avgjorde den sista finalen och det är ett ögonblick jag inte glömmer i första taget. Det var första gången jag fick se något av mina favoritlag ta hem en stor titel och det var en speciell känsla. Dagen efter hade jag på mig en hemmagjord Brynäströja i skolan som jag skrivit Dackell på. Andreas Dackell var helt rätt person att få göra det första målet i arenan och han har gjort sig förtjänt av en plats på listan.

5. Kris Kristofferson – Här har vi en man som börjar bli stammis på den här listan, även om han hamnar en bit ner på veckans lista så är han given. Den här veckan har jag nämligen skaffat biljetter till hans spelning på Cirkus i Stockholm i mars. Det är väldigt långt kvar till konserten, men tiden går fruktansvärt fort just nu. Veckorna bara flyger fram och det känns som om det är måndag och fredag hela tiden, tiden fram till mars kommer säkert att gå lika snabbt. Kristofferson på Cirkus blir en höjdare.

Dagens låt 2: Traste Lindéns Kvintett - En dålig dag

0 Comments:

Post a Comment

<< Home