Monday, July 24, 2006

Tack SVT

I dessa dagar av skräp-tv är det tur att SVT fortfarande finns, det lilla som går att hitta som håller någon slags kvalitet i sommartid finns på SVT.
Igår visade man en väldigt intressant dokumentär om punkmusiken, tyvärr missade jag den första halvtimmen, men den sista timmen var mycket intressant. Det här är ett program som aldrig skulle ha visats på reklamkanalerna. Där är man enbart intresserad av att ha så många som möjligt som tittar, därför håller man sig till dokusåpor och amerikanska tv-serier, då är man garanterad tittare. SVT däremot vågar visa lite smalare program och det är väldigt positivt. Visst är dte mycket som visas där som också är dåligt, men när det kommer in såna här guldkorn ibland så kan det vara värt att betala den där hutlösa tv-avgiften ändå.
SVT har många guldkorn bakom sig, bland annat Smiths-dokumentären och WW-konserten. För kanske fyra år sedan gjorde man också en serie där en svenska artist fick spela tillsammans med en dansk artist. De gjorde cover på varandras låtar och avslutade med att spela en låt gemensamt, det var ett jäkligt bra program. Mitt favoritavsnitt var givetvis när Magnus Carlson från WW sjöng tillsammans med Pernille Rosendahl från Swan Lee. Två av mina favoritröster tillsammans och de låtar de spelade då var så bra att det är en skam att de inte finns utgivna på cd.

Dagens låt: Neil Young - You and me

0 Comments:

Post a Comment

<< Home