Monday, July 17, 2006

Temahelger

Ibland har tv-kanalerna och olika temakvällar. Jag har tidigare tagit upp ämnet här när SVT hade en temadag om fotboll. Antagligen har man dessa temadagar för att locka till sig tittare, när man har intressanta teman som på SVT kan det säkert medföra ett litet uppsving jämfört med de vanliga tittarsiffrorna.
I helgen hade TV3 en slags temahelg, men syftet med den kan jag verkligen inte se. De filmer man visade var "Robin Hood - Prince of thieves", "Tin Cup", "Revenge" och "Bodyguard". Någon som kan se den gemensamma nämnaren?
Javisst, det är fyra filmer med Kevin Costner.
Jag har väldigt svårt att tänka mig att det är någon där ute som blir lycklig av att se att trean satsar på en helg med filmer med den näst träigaste skådisen i filmvärlden. Kevin Costner är oduglig. Okej att Dansar med vargar är en okej film, men det är knappast tack vare Costners skådesspeleri.
När man ser Kevin Costner blir det genast uppenbar vem som är Ben Afflecks stora förebild. De har precis samma utstrålning på filmduken, dvs ingen alls. Kevin Costner bränner av ett skratt i "Bodyguard" och det kommer så oväntat att man får en chock och missar de närmaste tio minuterna av filmen, det är första gången man ser honom byta ansiktsuttryck.
Jag gillar att göra listor, därför kommer här en lista över skådisar som jag absolut inte tål:

1. Ben Affleck - Alla kommentarer överflödiga, han står i en klass för sig.
2. Kevin Costner - "Waterworld" borde förpassat honom till någon annan bransh, men då och då dyker han upp i nya skräpfilmer.
3. Eddie Murphy - Som tur är ser man honom inte ofta i filmer nu för tiden, men han har gjort så jäkla många skitfilmer genom åren att hans plats på listan är given.
4. Martin Lawrence - En slags Eddie Murphy-wannabe, inget gott betyg.
5. Vin Diesel - Inse fakta Vin, du är ingen ny Arnold!

Dagens låt: Morrissey - Lifeguard sleeping, girl drowning

0 Comments:

Post a Comment

<< Home