Saturday, July 15, 2006

Veckans lista v.28

1. Morrissey - Egentligen behöver jag nog inte kommentera den här förstaplatsen, det var ju bara ett dygn sedan jag löste ut biljetterna till konserten och jag går fortfarande som på moln. Jag har inte riktigt fattat att jag ska få se Morrissey en gång till i år, det kom så oväntat. Ända sedan jag bokade biljetten har jag haft enbart Moz-låtar på playlisten. Det ska bli väldigt intressant att höra vilka låtar han väljer på den här turnén. Jag såg en intervju med honom på nätet igår där han fick en fråga om hur han väljer låtarna till sina konserter, han har ju ganska många mästerverk att välja mellan. Moz svar på den frågan var: "Väldigt egoistiskt, jag väljer de låtar jag känner för att sjunga". För mig spelar det ingen större roll vilka låtar han väljer den sjunde augusti, jag kommer vara överlycklig ändå.

2. Eric Clapton - Jag har en stor konsertupplevelse innan Moz också, nämligen Eric Clapton i Globen om två veckor. Det är en konsert jag ser fram emot, av mina musikfavoriter är Clapton en av dom som jag tidigare inte sett live och en konsert med honom har stått långt upp på min önskelista i flera år. Jag lyssnar inte speciellt mycket på blues, men Claptons musik har jag gillat länge. Mitt intresse för hans musik väcktes i samband med att jag hörde den suveräna "Tears in heaven". Jag köpte då en skiva med honom och gillade verkligen det jag hörde. Nu har jag en ganska stor samling Claptonskivor som står i mitt cd-ställ och äntligen ska jag få chansen att höra alla låtar live. Det blir mitt tredje besök i Globen, Sverige-Tyskland i World Cup och Simon & Garfunkel är de andra två, och jag har höga förväntningar.

3. Peter Newman II - De senaste dagarna har vädret varit lite småknackigt här i Gävle, inte samma värme som förra veckan. Dåligt väder betyder tv-tittande och den här veckan har mitt tittande mest varit fokuserat på Thundercats. Jag fick den första boxen med serien när jag tog examen och när jag fyllde år fick jag den andra boxen. Jag har således haft en jäkla massa avsnitt att titta igenom. Nu är jag snart igenom den första boxen och serien är mycket bättre än jag trodde den skulle vara. När jag var liten och såg serien första gången tyckte jag att den var oslagbar, men jag hade inte väntat mig att den skulle vara lika bra fortfarande. Thundercats är underhållning på hög nivå. Peter Newman gör rösten till min favoritkaraktär, Tygra, och till Monkian. Tygra var min stora favorit i serien när jag var liten och det förstår jag, han är riktigt cool.

4. Francesco Saverio Borrelli - Borrelli har varit chefsåklagare i den skandal som utspelas i Italien. Även om jag tycker att straffen som delas ut till de klubbar som förstört fotbollen för ett helt land är på tok för låga så tycker jag det är bra att man åtminstone tar tag i problemen som helt uppenbart finns i ligan. Att ligan är korumperad har nog alla fotbollsintresserade insett för längesen, det kan ju knappast vara en tillfällighet att tilläggstiden i matcherna alltid blir dubbelt så lång när storlagen ligger under. Juventus straff att åka ner i Serie B och börja på 30 minuspoäng tycker jag är ganska rimligt, även om jag hellre sett att de kastats ner i Serie C på en gång. Det som upprör mig lite grand är att Milan kommer väldigt billigt undan, det tror jag inte de hade gjort om inte Berlusconi varit inblandad i det hela. Egentligen skiter jag i italienska ligan, men det är enormt orättvist mot de andra storlagen i europa som verkligen måste kämpa för en plats i CL när lagen i Italien inte ens behöver oroa sig för att missa. Storlagen i Italien har nog haft hjälp med sina resultat länge och det gör Maradonas ligaguld med outsidern Napoli än mer imponerande.

5. Halle Berry - Jag tror i princip alla som är med i X-men har varit med på den hrä listan, men Halle Berry som gör ett kanonarbete som Storm har inte varit med tidigare. Jag såg X-men 3 för andra gången härom dagen och dte var fortfarande några gånger som jag störde mig lite på, men det är en jäkligt bra film. Storm får visa mer vad hon går för i den här filmen och Halle Berry klarar det galant. Det är en ganska svår roll att spela, det går inte att komma ifrån att hon hamnar i bakgrunden när Wolverine är med i scenerna. Det är han som är den stora karaktären i serien och nästan alla Storms scener är tillsammans med honom, men jag tycker att Berry gör precis det som krävs för att man även ska ta till sig Storm. Det är för mig helt obegripligt hur en sådan skicklig skådis som Halle Berry kunde hamna i skitfilmen Catwoman, men i X-men har hon gjort insatser som helt klart gör att hon förtjänar sin plats på listan.

Dagens låt: Morrissey - Now my heart is full

0 Comments:

Post a Comment

<< Home