Tuesday, July 18, 2006

DVD-boxar

De senaste dagarna har jag plöjt igenom en av mina Thundercats-boxar, mycket underhållande. Just alla boxar som kommit nu i samband med att DVD har tagit över tycker jag är väldigt positiv. I min samling har jag hittills två Thundercats-boxar, James Dean-boxen, Gudfadern-boxen, StarWars-boxen, Office-boxen, Starzinger-boxen, Streetfighter-boxen och två andra Sonny Chiba-boxar. Det finns dock några boxar som jag fortfarande saknar i min samling, dessutom finns det några boxar jag saknar på marknaden. Jag har funderat lite över vilka boxar jag skulle vilja se släppas framöver och har kommit fram till följande:

-Svullo-boxen, innehållande Agne & Svullo, Svullo grisar vidare och Den elake polisen. Om den boxen släpptes skulle jag förhandsboka direkt. Svullo är oslagbar bland svenska komiker och den humor som finns med i de filmer jag nämnt ovan är tidlös.

-Alf-boxen, innehållande åtminstone första säsongen. Kanske den bästa serie som visats på tv. Alf kom när jag var ganska liten och tyckte jag att det var bra, men när det gick i repris på tv3 för 5-6 år sedan blev jag helt fast. Återigen tidlös humor som absolut borde finnas i samlingsbox

-Helt apropå-boxen, innehållande alla avsnitt av serien som visades i SVT. Vi diskuterade den här serien i klassen när jag gick på högskolan och vi kom då fram till att den verkligen borde släppas på DVD. En klassiker som "Pensionsdags" borde förevigas på DVD.

-Martin Scorsese och Robert DeNiro-boxen, innehållande Taxi Driver, Tjuren från Bronx, Mean Streets, New York, New York, King of comedy, Maffiabröder, Casino och Cape Fear. Självklart borde ett av filmhistoriens bästa sammarbeten belönas med en egen box. Den kanske skulle bli lite dyr, men det får man ta.

-Tim Roth-boxen, innehållande Reservoir dogs, Little Odessa, Liar, Four rooms och Hoodlum. Tim Roth är en suverän skådis som tyvärr inte alltid hamnar i de bästa filmerna. De här fyra filmerna skulle dock visa hur jäkla bra han är.

-Wes Anderson-boxen, innehållande Rushmore, Royal Tenenbaum och The life aqutic with Steve Zissou. Det är en box jag skulle köpa på en gång, Wes Anderson är väldigt skicklig och de två förstnämnda filmerna är verkligen riktigt bra.

De här boxarna skulle jag väldigt gärna se i min samling.

Dagens låt: Paus - Mitt samvete, din hämnd

0 Comments:

Post a Comment

<< Home