Wednesday, July 26, 2006

RIP Serie A

Det var längesen jag brydde mig om att titta på matcher från Serie A på helgerna, men gårdagens beslut att mildra straffen för de fuskande lagen i ligan måste tagit död på intresset för mygellihan hos de få som fortfarande brytt sig. Att topplagen i Serie A alltid har domarna på sin sida är inte direkt en nyhet och dte var nog inte någon som blev förvånad när den här skandalen blev känd.
De första straffen som delades ut var okej, men i mina ögon ändå för veka. Nu slutar det med att Juventus blir nedflyttade i Serie B och får inleda säsongen med 17 minuspoäng, det är ett straff som är så lågt att man nästan mår illa.
Är det verkligen inte värt ett högre straff när en klubb bevisligen fuskar sig till två ligatitlar?
De har genom åren kunnat bygga upp sitt lag genom pengar de fått genom sina ligaresultat som i sin tur har givit dom en plats i CL, allt detta har skett genom fusk. De lag som är rena i Italien(om det finns nåt) måste verkligen känna sig helt mosade av gårdagens beslut. De kämpar för sin existens i högstaligan och sliter som djur för att rubba storlagen och nu visar det sig att de egentligen aldrig haft en chans. Lag som Juventus har redan innan säsong en säker plats i toppen, även om de inte har spelet som räcker till det. Det kanske är förklaringen till att man trots att man spelar så förbannat tråkig fotboll och absolut inte räcker till i europa kan knipa förstaplatsen i ligan.
Juventus skule ha skickats ner i Serie C med minus trettio poäng och de andra lagen skulle ha åkt ner i Serie C med 15-20 poängs avdrag. Då kanske Serie A skulle haft kvar någon slags trovärdighet i framtiden, men gårdagens beslut var döden för Serie A.

Dagens låt: Eric Clapton - Cocaine

0 Comments:

Post a Comment

<< Home