Tuesday, July 25, 2006

Fritid

Jag satt och tittade igenom mina senaste inlägg i morse och en sak är ganska tydlig: Det verkar som om jag ser på väldigt mycket tv nu. Nästan varenda inlägg handlar om filmer eller något tv-inslag. En förklaring till det är att jag faktiskt varit sjuk den senaste veckan och då orkar man inte göra så mycket annat än att ligga i soffan och titta på tv, dessutom har vädret inte varit det bästa så man har inte kunnat bada.
Igår var jag i alla fall ner till stan en sväng. Jag och Gorbatjov drack kaffe på Wayne´s och tittade lite i affärerna. Det är alltid lika skrämmande att komma in i skivaffärerna. De har inte Morrisseys nya singel men de har givetvis varenda jäkla Crazy Frog-remix som tillverkats. De har inte en enda skiva med Bonnie Prince Billy men de har givetvis Il Divos senaste tortyrredskap till skiva. Utbudet med en legend som Kris Kristofferson är väldigt begränsat men gillar man Tomas Ledin finns hela karriären i skivställen.
Förr i tiden, för kanske två år sedan, fanns det en suveränt bra skivaffär här i Gävle. Där fanns det verkligen allt man behövde, dte var inte ofta man behövde ta till Ginza när den affären fanns i närheten. Det var otroligt synd att Skivbutiken(har för mig att den hette så) lades ner, då försvann möjligheten att gå ner till skivaffären och lyssna på skivor man hört skulle vara bra. Att stå där vid disken och upptäcka nya favoriter i hörlurarna var härligt, den möjligheten finns vissrligen på en av affärerna idag också men de är inte i närheten av att ha samma utbud. Samma sak hände i Bollnäs när man började skära ner på Musikaffärn, det slutade med att man numera bara kan köpa skivor på Åhléns och där är det inte direkt de smala banden som prioriteras. Där tar man hellre in Paris Hiltons nya singel än Moz nya singel och det är riktigt skrämmande.

Dagens låt: Bonnie Prince Billy - I am drinking again

0 Comments:

Post a Comment

<< Home