Friday, June 23, 2006

Fyran

Medans jag varit i Tyskland har det tydligen hänt en del här i Sverige, det som tar upp störst plats i tidningarna på nätet är fyrans behandling av Väder-Tone. Jag kan börja med att säga att jag tycker det är dumt av henne att vika ut sig i en skräptidning som slitz, men efterspelet som blivit är en aning komiskt.
TV4 har tydligen stängt av henne från vädret pga de bilder som fanns med i slitz, anledning var att de skadade deras trovärdighet. Jag måste ha missat någonting, har TV4 trovärdighet? Fyran är en pajaskanal.
Fotbollsgalan, som fyran hade, leddes av två tjejer som båda hade vikt ut sig i slitz. En av dom hade en urringning djupare än Bergviken och de sade i tidningarna att de ville bli ihågkomna för sina kläder och att de skulle se sexiga ut. Kan någon förklara för mig var trovärdigheten ligger i det? Suzanne Sjögren är nu med i varenda sportevenemang, trots att hon vikt ut sig, är det något som stärker fyrans trovärdighet? Eller är det kanske så att vi som tittar på sport inte förtjänar samma kvalitet på programledarna som de som tittar på vädret? Jag har inget emot Sjögren, hon sköter sitt jobb minst lika bra som de andra på fyrans redaktion, men om fyran ska följa samma princip där så skulle ju inte hon heller få vara med i tv.
Sen har vi resten av sportredaktionen, dvs Peppe Eng, Ola Wenström, Patrik Ekwall, m.fl. Där kan man verkligen snacka pajaser. De är inte inne för att göra bra sportsändningar, de vill hellre vara roliga och coola. Om de inte lyckas med det kan de alltid slänga ur sig någon dum åsikt som kan väcka lite intresse. Läste att Peppe var förvånad över att Tone åkt ut, han hade tydligen också vikt ut sig och det hade inte skadat honom på något sätt. Nu finns det ingenting, absolut ingenting som kan sänka trovärdigheten hos en pajas som Peppe, inte ens en utvikning. Det började på Sen kväll med Luuk, där var Peppe med i några sketcher och det var väl lite kul. Men sen fortsatte det alldeles för långt och jag kommer aldrig kunna ta något han säger på allvar. Som sportintresserad känner jag mig lite nedtryckt av fyran. Visst är det viktigt att man har trovärdiga programledare, men då ska det gälla alla program och inte bara vädret.
Det mest komiska med är ändå kommentarerna från Kanal5:s boss, han säger att han hade gjort likadant som fyrans bossar. Det är ganska vågade ord från ledaren av en kanal där i princip varenda programledare vikt ut sig.
Näe fyran, ta tillbaka Tone. Att programledare viker ut sig är det minsta ni har att oroa er för.

Dagens låt 2: Dia Psalma - Illusioner

0 Comments:

Post a Comment

<< Home