Friday, June 09, 2006

Veckans lista v.23

1. 9.3 - Igår var det examen på skolan där jag jobbar. Det var första gången jag var med som lärare på en skolavslutning och det var lite speciellt. Samtidigt som det ska bli väldigt skönt att få sommarlov och ta igen sig lite så är jag säker på att jag kommer att sakna de klasser som jag haft under året. Egentligen kunde alla mina klasser varit med på listan, men det är lite speciellt med niorna, de slutar ju grundskolan och kommer således inte tillbaka efter sommaren. Deras klass har varit kanon att ha. När man kommer som ny lärare till en skola finns det alltid en viss osäkerhetskänsla och för mig som kom direkt från lärarhögskolan var den extra stor. Det är ju först när man jobar som man märker om man valt rätt eller ej. Efter min tid på skolan är jag nu säker på att jag valt rätt jobb, jag har trivts enormt bra tillsammans med eleverna och jag tror de har trivts med mig också. Nu slutar niorna och jag kommer sakna hela klassen.

2. Jens Fjellström - Fotbolls-VM har äntligen börjat och tyvärr är sändningarna i år delad mellan SVT och Fyran. Hela fyrans kommentatorgäng håller fruktansvärt låg klass, töntar som Ola Wenström, Robert Perlskog och Patrik Ekwall ger jag inte mycket för. Däremot har man lyckats få med isg Sveriges bästa expertkommentator till VM, nämligen Jens Fjellström. Det hela var extra tydligt igår när Wenström kommenterade Polen-Ecuador tillsammans med Fjellström. Fjellström är för bra för att sitta och kommentera tillsammans med en nolla som Wenström. Personligen hade jag hellre sett att Fjellström jobbade med SVT och att de tog hand om allt, alternativt att Canal+ hade fyrans del, där finns det ett gäng hyfsade kommentatorer. Men som läget är nu får man vara glad att det i alla fall finns en kompetent expert i fyran.

3. Djibril Cissé - Kan man annat än lida med honom? I början av förra säsongen bröt han sitt ena ben så kraftigt att han vara nära att få amputera. Sedan jobbade han sig tillbaka på imponerande sätt och lyckades till och med spela matcher i slutet av samma säsong. I år har han varit väldigt ojämn och fått spela en hel del ur position, men hans säsong har varit godkänd. När jag och farsan var på plats på Anfield vid säsongens sista hemmamatch sprang Cissé fram till läktaren och kastade upp sin matchtröja på läktaren till fansen, det var det ingen annan av spelarna som gjorde. Nu har det sedan säsongen tog slut pratats om att Cissé ska säljas till Marseille efter VM, men detta kommer nog inte att bli av nu. I den sista träningsmatchen innan VM bröt Cissé nämligen benet igen, ett och ett halvt år efter förra benbrottet. Jag kan inte ens tänka mig hur jäkla tungt det måste kännas och jag lider verkligen med honom.

4. Nina Persson - I veckan fick jag äntligen tag på soundtracket till filmen "Om gud vill" med Nina i en av huvudrollerna. De två låtarna som Nina sjunger på är precis så bra som man kan vänta sig, hennes röst är unik och jag tror inte jag hört henne sjunga något som jag inte gillat någon gång.
I juli ska jag se min tredje konsert med Cardigans och att höra hennes röst live är ännu bättre än att höra den på skiva. Jag längtar redan.

5. Micke Dubois - Jag läste i skvallerpressen i veckan att Svullos ex-fru snart ska släppa en bok om Svullos sista dagar i livet och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite osmakligt. Det är ju inte längesen denna legendariske komiker tog sitt liv och jag tycker verkligen inte att det är dags att släppa en bok redan nu. Jag tycker det är mer på sin plats att släppa en dvd-box med det bästa från Svullo grisar vidare, Den elake polisen och Agne och Svullo. Att Svullos sista tid i livet var svår har jag förstått av att läsa tidningarna veckan efter hans självmord och jag tycker att det räcker med fakta king hans liv än så länge, man bör vänta åtminstone ett par år innan man släpper ut något så utlämnande som en bok om hans sista dagar. Ex-frun skrev att det var som en slags terapi och det kan jag förstå, men hon behöver väl inte dela med sig av sin terapi till hela svenska folket?

Dagens låt: Bonnie Prince Billy - Hard life

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tackar för förstaplatsen :) Du har varit en jätte bra lärare du också och jag är säker på att alla dina elever som du någonsin kommer att ha kommer tycka likadant. Ha det bra!

7:23 AM  
Blogger Lisa said...

Hihi, tack för första platsen, känns hedrande! :) Tror nog att du kan ta åt dig lite som lärare också, lycka till i framtiden!

1:09 PM  

Post a Comment

<< Home