Thursday, June 15, 2006

Veckans lista v.24

1. Fredrik Ljungberg - Jag hatar Arsenal och trodde aldrig att jag skulle ha med en av deras spelare på min lista, men den här gången kunde jag inte låta bli. Ljungbergs insats igår mot Paraguay var fruktansvärt viktig. På söndag sätter vi oss på planet för att åka enr till Köln och se Sveriges sista gruppspelsmatch och hade inte Freddie satt 1-0 igår hade den resan känts mycket jobbigare. Sverige hade då varit tvingade att vinna mot England, nu kan man till och med komma undan med förlust. Ljungberg har varit Sveriges bästa spelare hittills i turneringen och det är ett gott tecken, han är väldigt viktig för spelet och så länge han är bra kommer Sverige att skapa målchanser. Freddie får gärna göra mål på tisdag också, det är i sådana fall enda gången jag kommer att jubla när en Arsenalspelare gör mål och har en av mina spelare i motståndarlaget.

2. Steven Gerrard - I dessa tider är det ofrånkomligt att det blir en hel del fotboll på listan, under fotbolls-VM hinner man inte göra så mycket annat än att kolla på fotboll. Gerrard är en spelare som det är synd om just nu. Han spelar på mitten tillsammans med Lampard och eftersom de både är så pass lika har Gerrard fått direktiv om att ta det stora ansvaret defensivt medans Lampard får mer frihet i offensiven, det är idiotiskt av Svennis. Gerrard är världens bästa fotbollsspelare och att hålla tillbaka honom kommer att straffa England längre fram i turneringen. Om England ska ta hem VM måste de ge Gerrard en offensivare roll. Jag har länge sagt att man ska peta Beckham för att ge Gerrard en bättre roll och det står jag fast vid trots Beckhams hyfsade insats hittills. Om jag vore Svennis skulle jag plocka in Carrick som defensiv mittfältare och sätta Gerrard som offensiv tillsammans med Lampard och Cole, men som tur är för Sverige så är jag inte Svennis.

3. Gud - Diego Maradona är på plats nere i Tyskland nu och han är där för att titta på fotboll. Det var så jäkla skönt att läsa i tidningen att Maradona tackat nej till att komma på ett stormöte med alla pampar, han var i tyskland för att se på fotboll och inte för att mingla med en massa föredettingar. Diego älskar fotbollen och mycket av hans storhet ligger däri.

4. Fredrik Strage - Allt är inte fotboll just nu, jag försöker faktiskt att läsa lite grand också. För tillfället läser jag Fredrik Strages "Fans" och den är väldigt intressant. Jag har visserligen bara läst första kapitlet än, men det är fascinerande att läsa om människor som är så fruktansvärt hängivna till sina idoler. Det kapitlet jag läst handlade om Michael Jackson-fans och det var verkligen helt sjukt, människor som reser runt hela världen för att stötta en av de sorgligaste figurerna under det senaste decenniet. Jag trodde själv att jag var riktigt fanatisk, det kanske jag är, men inte alls i samma klass som de i boken. Mitt Liverpoolintresse är något jag ser som hälsosamt, men det som stod i boken om de där fanatikerna kan verkligen inte vara hälsosamt. De var fullkomligt övertygade om att de skulle gifta sig med Michael Jackson, att de hade speciella band till varandra som visade att det var förutbestämt att de skulle bli ett par. Strage skriver i alla fall på ett väldigt bra och underhållande sätt och det ska bli intressant att läsa fortsättningen, det kommer ett kapitel om Morrissey längre fram.

5. Kris Kristofferson - Denna underbara artist gör comeback på listan, han är nämligen den som jag lyssnat mest på under de senaste veckorna och det blir bara bättre och bättre. För varje gång jag lyssnar på hans musik så upptäcker jag en ny låt. När jag såg Steven Seagals "Fire down below" trodde jag inte att jag någon gång skulle sitta hemma och lyssna på Kris Kristofferson, i den filmen spelar han skurk, men jag hade verkligen fel. Kristofferson är musiker och inte skådis och jag har fått en ny favorit.

Dagens låt: The Smiths - That joke isn´t funny anymore

0 Comments:

Post a Comment

<< Home