Wednesday, June 14, 2006

Sommarlov

Idag inleds mitt första sommarlov som lärare. Nu blir det ledighet ända fram till mitten av augusti och det är en riktig lyx. Var jag än hamnar till hösten så kommer jag att vara väldigt utvilad och motiverad. Jag har en fullspäckad sommar framför mig, men det kommer bli tid till att vila också.
Igår när jag åkte till jobbet såg jag att det var en stor brun kladdfläck på motorhuven, jag fattade inte riktigt vad det var och hade för bråttom för att ta reda på det. Mina nior hade vid ett flertal gånger sagt att de skulle göra något med min bil när de slutade, men jag trodde jag hade klarat mig nu eftersom de slutade i fredags och min bil hade stått orörd då. Där hade jag fel.
En av mina elever hade nämligen varit och lagt en chokladkaka på bilen mitt i den hetaste solen, den hade givetvis kladdat ihop och det var den som jag såg på morgonen. Att det var så det hade gått till förstod jag inte förrän jag kom till Gävle och knäppte på min msn, det första som kom upp då var en elev som skrev: "Du behöver inte tacka för chokladen." Då ramlade poletten ner och jag greppade vad som hade hänt.
Det värsta är att jag inte får någon riktig chans att ge igen, eleverna har ju slutat och de som utförde handlingen var nior och inte kommer tillbaka till skolan nästa år. Jag måste fundera ut något bra sätt att ge igen på, de ska inte få klara sig helt oskadda. Min hämnd ska komma när de minst anar det, de är inte medvetna om att jag har några bekanta som jobbar som lärare på den gymnasieskola som eleverna ska gå på nästa år. Mina kontakter där är säkert intresserade av en liten hämndaktion.

Dagens låt: Bright Eyes - Lua

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

he he ja du..kladigt och mysigt..
men choklad är ALLTID gott..även fast den ligger smält på en huv..men de är bara att skrapa och äta..he he

3:38 AM  

Post a Comment

<< Home