Friday, April 21, 2006

WW på DVD

Idag har jag suttit vd tv:n och förberett niornas engelska för de kommande veckorna, samtidigt som jag jobbat har jag haft Weeping Willows live-dvd igång. Det är en dvd som borde finnas i alla hem, den är riktigt bra. Extramaterialet där WW spelar en lugn konsert på ett ställe i Finland som heter Dubrovnik är en riktig höjdare. De spelar då bara covers, men det är låtar som WW gör oerhört bra och det är verkligen kul att äntligen få dem inspelade. WW:s version av John Hiatts "Icy blue heart" är mäktig.
Den andra spelningen som är med på dvd:n är en vanlig konsert man gjorde i Helsingfors, också den är mycket bra. De var främst två saker som slog mig den här gången jag tittade:

1. "Try it once again" är fortfarande en otroligt bra låt, kanske den allra bästa låt som någonsin skrivits. Den har allting som en bra låt behöver och när den framförs live blir det en extra känsla i den.

2. "Stairs" är en jäkligt bra låt. Ju mer jag hör den desto bättre tycker jag att den blir, det är den kanske starkaste låt som WW gjort de senaste åren. Det blir ett bra tryck i låten trots att den är ganska nedstämd och den kombinationen är suverän. Låten är väldigt bra på skiva, men också den lyfter en nivå live.

Om ni inte har WW:s live-dvd hemma så är det bara att boka upp ett ex på någon internetshop, för den här kan man inte vara utan.

Dagens låt: Kris Kristofferson - From the bottle to the bottom

0 Comments:

Post a Comment

<< Home