Monday, April 17, 2006

Vår?

Nu verkar det som att snöandet har gett upp till och med här i Gävle, solen visar sig allt oftare och man börjar få ett litet hopp om att det kanske kommer en vår inom kort.
Ett vårtecken är att allsvenskan i fotboll har börjat, även om inte Peking är med i år heller så måste de ju spela av serien i väntan på att de kommer tillbaka till eliten. Idag ska jag se min första match i årets allsvenska, Gefle möter Häcken och nu när jag är ledig tänkte jag passa på att gå och se den. Jag tror att man i Gefle är väldigt glada åt att ha konstgräs på Strömvallen nu, annars skulle det knappt vara spelbart efter den senaste tidens skitväder. Konstgräs är ju en förutsättning för att kunna bedriva elitfotboll i Norrland, jag tycker ledarna nere i söder visar lite dålig förståelse för det. Det är ofta klagomål när de får kommer upp hit och spela matcher, men det är å andra sidan ganska roligt att höra dom gnälla också. Det måste väl ändå vara roligare att spela på en plan som är slät, även om gräset inte är äkta, än att spela på en leråker?
Ett annat, nog så viktigt vårtecken, är jag numera kan gå ut med soporna i sandaler. När det är vinter måste jag alltid snöra på mig vinterkängorna när jag ska slänga mina sopor och det brukar ofta medföra att jag väntar ända till påsen är överfull innan jag går ut med dem. Jag testade att gå ut med sandalerna i vintras, men det ledde bara till att jag fick dyblöta strumpor. Det är väldigt skönt nu när man bara kan kliva i skorna och gå ut.
Våren och hösten är mina favoritårstider, även om det är skönt med sommar och mysigt med vinter så gillar jag inte när det blir mycket plus eller minus på termometern. Jag vill ha en lagom temperatur så att man kan i jeans och jacka utan att svettas och kan gå utan mössa utan att frysa. Jag vill kunna sitta i tv-rummet utan att svettas och jag vill kunna vädra lägenheten utan behöva bli förkyld. Jag vill slippa bada och jag vill slippa åka skidor. Jag vill slippa känna att jag borde vara ute, men jag vill också ha en möjlighet att gå ut utan att behöva pälsa på mig en massa kläder. Jag vill kunna ta en promenad med Plummer utan att behöva se honom svettas och pusta av värmen, men jag vill också slippa klä på mig själv i tio minuter innan jag går ut.
Jag tror nog att jag skulle ranka våren som min favoritårstid, även om det är ett tecken på att PL snart är slut.

Dagens låt: Magnus Carlson - Va med mig

0 Comments:

Post a Comment

<< Home