Sunday, April 16, 2006

X:en

Igår fick jag en trevlig överraskning av storasyster, nämligen tre marveltidningar. Det var några avsnitt av X-men från 1984, bland annat den första tidningen av just den här versionen av serien. Av någon anledningen hade man döpt tidningen till X:en i stället för X-men, men det är inte det värsta, man har också döpt om några av karaktärerna. Wolverine heter inte Wolverine, man har i stället översatt han namn till svenska och kallar honom för Järven. Wolverine är det absolut coolaste namnet en karaktär i en serie kan ha, man byter helt enkelt inte ut det. Man har dessutom beslutat sig för att kalla Nightcrawler för Nattkryparen, och Beast för Besten. Det förstör en del av läsningen, jag stör mig lite på det. Men det gäller att se bortom namnen och hålla sig till handlingen.
När jag läste första avsnittet så fick jag en ganska rolig överraskning(nu kommer ett avslöjande som kommer ge mig en rejäl nördstämpel, men eftersom alla som läser det här vet att jag är på gränsen till nörd när det gäller X-men så väljer jag att fortsätta berätta om överraskningen). Jag har ett par X-menkalsonger där man tryckt utdrag från en serie på kalsongerna, precis det avsnittet som finns med på mina kalsonger fanns med i tidningen. Så nu fick jag veta hur äventyret slutade också, nu slipper jag fundera över varför Cyclops och Wolverine bråkar.

Jag vann förresten 1200 kr på stryktipset i helgen, det kommer väl till pass nu när det börjar vankas resor till Liverpool och Tyskland. En del har tur i spel...

Dagens låt: Morrissey - Why don´t you find out for yourself

0 Comments:

Post a Comment

<< Home