Thursday, April 20, 2006

Veckans lista v.16

1. Diego Maradona - Gud var med om en trafikolycka igår och vad skriver man om i tidningarna? Skriver man om hur Diego mår efter olyckan? Nej, givetvis skriver man om att Diego såg lite drogad ut när han klev ut ur bilen. Världspressen verkar önska att Diego ska falla tillbaka i sitt beroende så att de får något snaskigt att skriva om honom. Nu kanske det är så att Diego var påverkad när olyckan skedde, men det är ingen som vet huruvida det är så eller ej, åtminstone inte inom pressen. Därför tycker jag man ska låta bli att skriva sådant som kan skada både Diego och hans familj, tyvärr har det blivit så att man inte kan skriva en artikel om Gud utan att nämna hans tidigare drogproblem eller viktproblem. Världen verkar ha glömt vad Diego gjorde för fotbollen och det är sorgligt.
På min lista kommer Diego alltid att nämnas i positiva ord, jag har honom att tacka för mycket av mitt fotbollsintresse och jag kommer aldrig att få en större idol än denne legend.

2. Neil Young - Jag började lyssna en hel del på honom när jag flyttade till ny lägenhet, han har gjort massvis med bra låtar och jag kan inte förstå att jag inte upptäckt honom tidigare. Men nu är inte musiken den stora anledningen till att Young är med på listan just den här veckan, eller på sätt och vis är det väl fortfarande musiken som spelar in. Neil Young ska i alla fall släppa en skiva som kritiserar Bush och kriget i Irak och det tycker jag är mycket positivt. Det är bra när stora artister tar ställning, speciellt när de tar ställning på ett bra sätt som i det här fallet. Youngs skiva ger honom en plats på veckans lista.

3. Kris Kristofferson - När jag såg "Fire down below" med Steven Seagal för en massa år sedan hade jag ingen aning om att filmens stora skurk var countryartist, men så var fallet. Insatsen i Seagal-filmen var inte speciellt imponerande, men det är å andra sidan svårt att imponera i en sådan film. I veckan har jag skaffat en dubbel-CD med denne countrystjärna, Panzer tipsade mig om en låt som jag skaffade och sedan var jag fast. Det är en grym känsla i musiken som Kristofferson spelar och den kom precis rätt i tiden för mig. Om någon skulle sagt till mig för ett par år sedan att jag skulle ha en playlist med Kris Kristofferson, Johnny Cash och Hank Williams hade jag nog skrattat åt dem. Jag hade då ingen koll på vad riktig country är, men jag är glad att jag har insett det nu. "Sunday morning coming down", I´d rather be sorry" och "Loving her was easier" är exempel på låtar som är fruktansvärt bra. Kristofferson är tveklöst bättre som artist än som actionfilmsskurk.

4. Robbie Fowler - Förra omgången avgjorde Fowler ännu en matchn till vår fördel och jag skulle bli väldigt överraskad om han inte får en förlängning på kontraktet. han är vår mest målfarliga spelare och hans målsinne är imponerande. Jag skiter ärligt talat i att det skulle varit offside innan mål mot Blackburn, vi har haft sånt oflyt med sådana saker de senaste åren att det var på tiden att vi fick ett felaktigt domslut med oss.
Nästa lördag har jag tagit plats på Anfield för att se min andra Liverpoolmatch och det ska bli obeskrivligt häftigt. Det vore stort att få se Fowler göra mål, han är trots allt en av de stora spelarna som vi haft under min tid som fan och jag hade inte väntat mig att få se honom hos oss igen. Att han tagit av sig plåstret på näsan gör inget det heller.

5. Laleh - Äntligen en artist som har insett att vi här i Gävle också vill bjudas på bra musik. Hon var här med sin föreställning "Vem har lurat alla barnen?" tidigare i år och det var bland det bästa jag sett på en scen här i stan. Nu är hon på väg tillbaka hit, den fjärde augusti ska hon nämligen spela i Gasklockorna tillsammans med Stefan Sundström. Det gäller att vara snabb på biljetterna för dte här vill ajg inte missa. Lalehs skiva var en av dem jag lyssnade mest på av de nya skivor som kom ut förra året, den är fortfarande väldigt bra och jag skulle gissa att man dessutom kommer att få höra en del nya låtar under den kommande turnén också. Lalehs talang och hennes val att komma till gävle igen ger henne givetvis en plats på denna lista.

Dagens låt: Kris Kristofferson - I´d rather be sorry

0 Comments:

Post a Comment

<< Home